Еконт, една от двете най-големи компании за куриерски услуги у

...
Еконт, една от двете най-големи компании за куриерски услуги у
Коментари Харесай

Еконт се отказа от дело срещу НАП за 13 милиона лева

" Еконт ", една от двете най-големи компании за куриерски услуги у нас, е взела решение да изплати непринудено над 13 млн. лева на Националната организация по приходите (НАП). Сумата е обвързвана с решението на Народното събрание от 2019 година, съгласно което изненадващо и със задна дата сдруженията бяха принудени да начисляват Данък добавена стойност върху услугите си.

" Еконт " заведе дело против Национална агенция за приходите по проблема и го завоюва на първа инстанция. Нейният създател Николай Събев, който бе определен за министър на превоза, декларира обаче, че " Не искам да бъда в правосъдни връзки с страната, чийто министър съм ".
 Как страната реши да търси Данък добавена стойност за съперниците на
Как страната реши да търси Данък добавена стойност за съперниците на " Български пощи “

Потребителите една и съща услуга ще е с 20% по-скъпа, когато я дава частен оператор

Делото е обвързвано с настояването на Национална агенция за приходите за начисляване на Данък добавена стойност за интервала 2013-5 година в размер на 3,8 млн. лева То е извоювано на първа инстанция. От известие на компанията до медиите се схваща още, че в края на декември 2021 година компанията е получила покана и за внасяне на суми за 2016-9 година Общата претендирана сума е 6 580 865 лева, а следва да бъдат изчислени лихвите по нея, с което " Еконт " чака тя да надвиши 13 млн. лева

" Основните причини за това деяние на компанията са както стопански и обществено-политически, по този начин и морални и персонални. Големите разноски, депозитите и траялите с години каузи са единствено част от икономическите аргументи на компанията.

От друга страна новата обществено-политическа конюнктура в страната води съдружниците до убеждението, че от есента на 2021 година постъпващите в държавния бюджет средства ще бъдат харчени намерено и само в интерес на данъкоплатците на България.

Убеждението на компанията е, че е неприемливо да потърси от клиентите си претендираните от Национална агенция за приходите суми със остаряла дата. В този смисъл " Еконт " реши да поеме напълно изплащането на сумите ", показват от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР