Еколозите по целия свят алармират, че водата се влошава с

...
Еколозите по целия свят алармират, че водата се влошава с
Коментари Харесай

Как да си пречистим водата в домашни условия

Еколозите по целия свят сигнализират, че водата се утежнява с всяка минала година и все по-малко места остават с чиста изворна или просто питейна вода. Всяка недестилирана вода съдържа многочислени примеси като: фосфати, хлориди, сулфати, желязо, калций, натрий, манган, магнезий и други.

Всички тези субстанции, признати в дребни количества посредством храната са потребни за здравето, само че във водата те са високо съсредоточени. Веществата, които получаваме с приема на вода, се натрупват в тялото ни.

В разследване на това могат да се развият голям брой заболявания като алергии, рак, камъни в бъбреците и други. Хлорът се употребява за стерилизация на чешмяна вода. Той убива микробите, само че също по този начин е отровен за хората. В дребни концентрации не усещаме неговия резултат, за това би трябвало непрекъснато да се следи за неговото количесвто във водата.

Освен върху здравето на хората, качеството на водата въздейства и върху усета на приготвените ястия и питиета. Дори и когато си купувате скъпи и качествени кафета или чайове, обаче ги приготвяте с недестилирана вода, ароматът им ще се изгуби. Има няколко разновидността с които ще съумеете да пречистите водата си у дома.

 Как да си пречистим водата в домашни условия

Най-разпространеният и наличен метод за филтриране на водата в домашни условия е преваряването. В тенджера или чайник без похлупак се сипва мечтаното количество вода, след което се поставя на котлона и се оставя да заври. За да се получи мечтаният резултат, водата би трябвало да ври най-малко 10-ина минути или до момента в който кипне.

Този способ не е желателно да се ползва, когато водата е мощно хлорирана, защото при дълготрайно шупване, се появява хлороформ, който е приет канцероген. Когато се охлади преварената вода, може да я консумирате. Колкото и да е потребен този способ за филтриране, той си има и своите дефекти. Факт е, че варенето прави водата " мъртва " и по този метод тя не носи никаква изгода за човешкото тяло.

Друг способ, който се счита за най-ефективен за пречиствене на водата е посредством заледяване. В подобаващ съд (най-добре пластмасов, не стъклен) се изсипва нужното количество вода, като не се цялостни до горе, защото водата усилва размера си по време на замразяването. Размразената вода е доста потребна за кожата. Тя задейства всички възстановителни процеси на тялото, усъвършенства метаболизма и отстранява токсините.

Същесвува и различен вид за филтриране на водата със силиций. Той може да бъде закупен в аптеките. За да получите силициева вода е нужно да измитете добре късче силиций, да го поставите в подобаващ съд и да го залеете с вода. Сместа би трябвало да престой най-малко 24 часа. След това я прецеждате и е подготвена за консумация.

 Как да си пречистим водата в домашни условия

Пречистване на вода с деен въглен. За задачата сложете на дъното на огромен съд към 10 таблетки, които са увити в марля. Изсипете водата и я оставете за няколко часа да престои. На идващия ден ще бъде годна за пиянство.

Сребърните йони се оправят съвършено с пречистването на водата. За задачата поставете сребърен уред на дъното на подобаващ съд. След това залейте с вода. Един ден е задоволителен, с цел да се изчистят всички бактерии. Предимството на сребърната вода е, че тя се съхранява по-дълго и не губи свойствата си.

Друг по-скъп способ за филтриране на водата е потреблението на филтриращи системи. На пазара могат да бъдат открити и закупени най-различни кани и уреди, които пречистват водата с филтри.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР