Екоинспекцията в Смолян стартира административнонаказателно производство срещу „Рудметал“ АД, град

...
Екоинспекцията в Смолян стартира административнонаказателно производство срещу „Рудметал“ АД, град
Коментари Харесай

Глоба за рудник, причинил оцветяване на водата в река Арда

Екоинспекцията в Смолян започва административнонаказателно произвеждане против „ Рудметал “ АД, град Рудозем. Акт за определяне на административно нарушаване (АУАН) ще бъде формиран за позволено, въпреки и краткосрочно, спешно изпускане руднични води в река Арда. До нерегламентирано заустване на непречистени руднични води се е стигнало по време на претоварване на руда, примесена с руднични води.

Това се споделя в прессъобщение от РИОСВ-Смолян.

Поради заледяване и задръстване на водоравен тръбопровод, отвеждащ рудничните водите до рудник „ Димов дол “, малко количество от тях са попаднали в шахта на площадката, откъдето са били спешно изпуснати в река Арда, в региона на град Рудозем.

Това е довело до смяна в цвета на водата по левия бряг на река Арда, за което в събота след обяд е получен сигнал на зелен телефон на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян.

Екобомба тиктака край Панагюрище

По време на взаимната инспекцията, осъществена от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ и Регионална лаборатория – Смолян, товаренето на руда е прекратено, а неизправностите във водопровода са отстранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР