Екоинспекцията в Бургас установи нарушение на плаж Несебър - юг.

...
Екоинспекцията в Бургас установи нарушение на плаж Несебър - юг.
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас откри нарушения в защитената зона на плаж Несебър - юг

Екоинспекцията в Бургас откри нарушаване на плаж Несебър - юг. Преди дни концесионерът на плаж " Несебър-юг " Кирил Спасов алармира институциите, че екскаватор е прокопал трап по продължение на 300 метра в пясъчните дюни край линията, които са предпазена територия.

Направеният трап не унищожил директно дюните, само че е нарушил целостта на предпазена околност по НАТУРА, където са неразрешени всевъзможни изкопни действия. Извършителите от Държавното ловно стопанство в Несебър ще бъдат санкционирани.

„ Не е наранена предпазената територия, която обгръща петте дюни, само че режимът за запазването на местообитанията е същият като този за предпазена територия. Така че нарушавания има осъществени. Ще бъдат направени наставления да бъде възобновено местообитанието и целият регион в ландшафтен тип, какъвто и бил преди този момент нарушаване ", съобщи Павел Маринов, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.

БГНЕС напомня, че сигнал за унищожени дюни подаде концесионерът на плаж Несебър - Юг в края на предходната седмица.

От Държавното ловно стопанство в Несебър се оправдаха, че са създали изкопа, с цел да се спре навлизането на АТВ-та върху дюните. От екоинспекцията в Бургас са безапелационни, че ще се търси различен метод да бъде спряно навлизането на моторни транспортни средства върху дюните./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР