Екоактивисти отрязаха върха на коледното дърво пред Бранденбургската врата в

...
Екоактивисти отрязаха върха на коледното дърво пред Бранденбургската врата в
Коментари Харесай

Екоактивисти отрязаха върха на коледното дърво пред Бранденбургската врата

Екоактивисти отрязаха върха на коледното дърво пред Бранденбургската врата в Берлин, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Членове на протестното придвижване " Последно потомство " използваха хидравличен елеватор, с цел да стигнат до върха на 15-метровата нормандска ела, украсена със светлини и коледни играчки на едно от най-историческите места в Берлин. Те разпростряха афиш, на който пишеше: " Това е единствено върха на коледната елха ", след което използваха трион, с цел да " обезглавят " върха на дървото.

" До момента виждаме единствено върха на дълбоката климатична рецесия в Германия ", сподели в изказване екоактивистката Лили Гомес и добави, че " до момента в който цяла Германия прекарва уикенда, купувайки най-хубавите дарове в най-големите магазини, други нации се чудят от кое място да намерят питейна вода, откакто суша и наводнения са унищожили реколтата им ".

Според Гомес " в Германия се задава климатична злополука и федералното държавно управление не поставя никакви старания да ни отбрани ".

 Снимка: БТА/AP

Полицията сподели, че е пристигнала на мястото на събитието и че е подхванала дейности против протестиращите, само че не даде повече информация.

 Снимка: БТА/AP

От началото на годината придвижването " Последно потомство " блокира улици в Берлин и в други огромни градове с претенции за радикална смяна в политиката на държавното управление по отношение на изменението на климата. Освен това провежда протестни дейности в музеи, на игрища, в министерства и по летища.

 Снимка: БТА/AP
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР