Екипите на Пътна полиция“ ще участват засилено в регулирането, подпомагането

...
Екипите на Пътна полиция“ ще участват засилено в регулирането, подпомагането
Коментари Харесай

Полицията засилва проверките по пътищата - за какво да внимават шофьорите

Екипите на „ Пътна полиция “ ще вземат участие засилено в регулирането, подпомагането и контрола на трафика. Това сподели на брифинг пред публицисти гл. контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ към Главната дирекция " Национална полиция ".

В дните, в които се планува скупчване на хора към храмовете, е основана организация, която да улеснява пешеходното придвижване към тях. Ще бъде извършена и обичайна полицейска интервенция – „ Алкохол, опиати, скорост и недееспособност “, разяснява тя.

Гл. контрольор Ботева моли към всички да не не помнят, че не са сами на пътя.

По време на великденските празници през 2022 година са били тествани повече от 45 000 моторни транспортни средства и близо 60 000 души. Издадени са документи за повече от 11 600 нарушавания. За този интервал са настъпили 66 пътнотранспортни катастрофи, като седем са починали, а 81 души са били ранени, сподели още гл. контрольор Мария Ботева.
Когато управляваме моторно транспортно средство (МПС) на автомагистрала в лентата за наложително прекъсване, лидерът се санкционира с отнемане от право да ръководи моторното си транспортно средство за период от три месеца и с санкция от 1000 лв.. В изискванията на повторност срокът на отнемане се усилва на шест месец, а санкцията на 4000 лева, означи Ботева.

" В случаите, в които лидерът ръководи МПС след приложимост на алкохол – при централизация сред 0,5 и 0,8 на 1000, срокът на отнемане от права за ръководство на МПС е шест месеца, санкция от 500 лева и лишаване на осем контролни точки. При централизация сред 0,8 и 1,2 на 1000 срокът на отнемане от права за ръководство на МПС е 12 месеца, санкция от 1000 лева и лишаване на 12 контролни точки. В изискванията на повторност се лишават 20 контролни точки ", изясни тя.

Ако лидерът ръководи МПС при централизация над 1,2 на 1000, това е закононарушение, санкционира се с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от 200 до 1000 лева, уточни Ботева и добави, че при всички случаи на ръководство на МПС след приложимост на опиати, наказването е от една до три години отнемане от независимост и санкция от 500 до 1500 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР