Екипи за проверка ще намаляват времето за обработка на сигнали

...
Екипи за проверка ще намаляват времето за обработка на сигнали
Коментари Харесай

Забързват работата по сигнали от граждани в Пловдив

Екипи за инспекция ще понижават времето за обработка на сигнали от жители в Община Пловдив. Служители от Пловдивския общински инспекторат, от съответното районно кметство, където е подаден сигналът, от Общинска защита и полиция ще засилят координацията между тях, с цел да отработят по-бързо зародилите нередности. Това разясниха на среща зам.-кметът по екология Анести Тимчев, зам.-кметът по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев, представители на районните администрации в Пловдив, Общинския инспекторат, отдел „ Екология “, Общинска полиция и защита.

„ Там, където е подаден един сигнал, би трябвало да се направи организация за отработването му – да се извикат способените структури, да се направи инспекция, да се създадат съответните констатации и наказания, в случай че е належащо. Това е пътят, по който би трябвало да работим. Бързата реакция и вземането на решение – това е най-хубавата предварителна защита “, съобщи зам.-кметът по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев. Той напомни, че доста постоянно неналичието или ненавременната връзка води до неприятни резултати. И даде образец: В дадена районна администрация като дойде сигнал, те ни пишат писма, вместо да реагират.

„ По отношение на сигналите, които получаваме от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ), ще предизвикваме среща и с шефа на екоинспекцията Ивайло Йотков “, съобщи зам.-кметът Тимчев. Той акцентира, че и с Регионална инспекция за опазване на околната среда, от чийто зелен телефон идват сигнали в общината, ще се търси метод за съкращаване на пътя за обработка на нередности бързо и навременно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР