Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция

...
Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция
Коментари Харесай

Столична община тръгна на хайка за горене на отпадъци

Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната ревизия по околна среда в столицата потеглиха на хайка за пунктове за вторични първични материали и автосервизи, които нерегламентирано изгарят боклуци.
Днес изключителни инспекции бяха осъществени в регионите " Младост " и " Искър ".

Днес екипите на Столичния инспекторат към Следствен отдел към окръжна прокуратура и районната екоинспекция са ревизирали общо 39 обекта на територията на София. В рамките на инспекциите през днешния ден са формирани общо 14 акта и 17 фиша. Проверките не престават.

Единият от актовете е формиран за административно нарушаване за липса на контракт за предаване на генерираните боклуци от горива. Актът е на стойност 5 хиляди лв..

Екипите състаивили и два фиша за нарушаване на условията за поддържане на чистотата на прилежащата на обекта територия. Фишовете са на стойност 50 лв..

В хода на акцията са формирани и 59 акта за нерегламентирано изваждане на боклуци от контейнери.

Дейностите са част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в София, подсеща столичната администрация.

Следствен отдел към окръжна прокуратура напомня и че продължава акцията по събиране на остарели гуми от семействата - отворени са два пункта в регион " Красна поляна ". Инициативата също е част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в София. На адресите, на които има разкрити краткотрайни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички искащи, без значение от региона по местоживеене. В рамките на предходните акции са събрани над 4000 гуми в регионите " Люлин ", " Връбница ", " Красна поляна ", " Овча купел ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР