Екипи на Регионална здравна инспекция – Стара Загора започнаха от

...
Екипи на Регионална здравна инспекция – Стара Загора започнаха от
Коментари Харесай

Трима души от 95 теста са положителни за коронавирус в село Паничерево

Екипи на Регионална здравна ревизия – Стара Загора започнаха от 27 април епидемиологично изследване на част от популацията на село Паничерево за съществуване на ковид, оповестиха от РЗИ. 95 души са изследвани с дарените бързи кръвни проби от депутата Делян Пеевски. При трима от тях е регистриран позитивен резултат. Взети са им проби за диагностика с PCR тест в лабораторията в Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ” в Стара Загора.

Село Паничерево бе сложено под 14-дневна карантина, откакто 58-годишен мъж от селото с потвърдена коронавирусна зараза избяга от болничното заведение в Стара Загора и хвана такси, с цел да се прибере.

Общо 5 бяха случаите на инфектирани с COVID-19 в Паничерево при въвеждането на карантината. Впоследствие полицията намери избягалия в ромския квартал на Паничерево, а кола за спешна помощ го върна назад в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович ”, като за провинението го грози санкция от 50 000 лева и 5 години затвор. Издирен бе и таксиметровият водач, който го е превозил.

Вчера преди да стартира всеобщо епидемиологично изследване на хората в Паничерево записаните случаи на инфектирани с ковид са 15.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР