Екипът ветеринарни лекари на Спасителния център за диви животни Зелени

...
Екипът ветеринарни лекари на Спасителния център за диви животни Зелени
Коментари Харесай

От „Зелени Балкани“ извършиха профилактични прегледи на птиците в старозагорския зоопарк

Екипът ветеринарни лекари на Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани “ организира за първи път профилактичен обзор на птиците, обитаващи Зоопарк Стара Загора.

Бухали, лешояди, щъркели, ястреби, мишелови и зеленоглави патици бяха измежду пациентите, които минаха профилактичен обзор и обезпаразитяване през днешния ден, под управлението на доктор Руско Петров, шеф на Центъра и докторант във ВМФ на Тракийския университет, и доктор Стефка Димитрова, основен доктор в Спасителния център.

Прегледът се реализира в наличието на ръководителя на старозагорския зоопарк доктор Ивелина Илиева, както и на доброволци, студенти по ветеринарна медицина и чуждоезична група от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет с началник доктор Ройдев. Инициативата бе част от образованието им по хирургия на екзотичните животни.

Общото умозаключение на експертите, участващи в прегледа е, че птиците имат добър здравен статус и нямат проблем да посрещнат студените месеци.

Като водещи специалисти в лекуването и рехабилитацията на диви птици в България, ветеринарните лекари на Спасителния център на „ Зелени Балкани “ и отсега нататък ще бъдат сътрудник на екипа на Зоопарк Стара Загора, продължавайки ползотворното си съдействие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР