Екипът на Световната здравна организация, който трябва да разследва произхода

...
Екипът на Световната здравна организация, който трябва да разследва произхода
Коментари Харесай

Втори опит - успешен: Екипът на СЗО пристигна в Ухан, за да разследва коронавируса

Екипът на Световната здравна организация, който би трябвало да проверява произхода на Covid-19 в Ухан, дойде сполучливо в китайския град, заяви телевизионният канал Си Джи Ти Ен, представен от организациите.

" Експертната група на СЗО дойде в град Ухан в Централен Китай за определяне на аргументите за появяването на ковид. Преди да стартират работа, експертите ще бъдат сложени под карантина ", отбелязва медията.

Това бе вторият опит на учените да влязат в Китай. Преди седмица екипът получи отвод да влезе в страната, а публично бе обявено, че се касае за проблем с визите.

Той е формиран от 10 учени от Дания, Обединеното кралство, Нидерландия, Австралия, Русия, Виетнам, Германия, Съединени американски щати, Катар и Япония, реномирани в съответните си сфери на подготвеност. Визитата на специалистите е ултраделикатна тематика за китайския режим, угрижен за това да бъде освободен от всякаква отговорност за епидемията, лишила живота на над 1,8 милиона души в целия свят.

Дългоочакваната задача бе съгласувана с Пекин през декември след месеци на договаряния със здравната организация. За първи път коронавирусът бе засечен точно в Ухан в края на 2019 година, а първичното огнище бе свързвано с пазар, на който са продавани екзотични животни. 11-милионният град бе подложен под карантина на 23 януари 2020 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР