Екипът на Министерството на здравеопазването /МЗ/ търси законосъобразни възможности за

...
Екипът на Министерството на здравеопазването /МЗ/ търси законосъобразни възможности за
Коментари Харесай

МЗ ще опита да спаси закъсалата болница в Котел

Екипът на Министерството на здравеопазването /МЗ/ търси законосъобразни благоприятни условия за стабилизиране на Специализирана болница за рехабилитация /СБР/-Котел и запазване на главната здравна активност в нея.

Това стана ясно от отговора на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков на питания на депутатите Хатидже Георгиева и Климент Шопов по време на парламентарен надзор през днешния ден.

По данни от сдружението към 31 март лечебното заведение записва настоящ финансов резултат загуба в размер на – 101 000 лв. и просрочени отговорности в размер на 249 000 лв., от които към личния състав 145 000 лв. , данъчни отговорности 67 000 лв., снабдители 19 000 лв. и лихви 18 000 лв. .

През тази година 20 чиновници са напуснали лечебното заведение , от които 12 от тях са го създали поради неизплатени заплати. През януари на личния състав са изплатени заплати в размер на 95 %, а за идващия месец в размер на 70%. За март и април не са изплащани хонорари , демонстрира инспекция на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР