Екипът на Карин дом организира света литургия днес, 29.11 от

...
Екипът на Карин дом организира света литургия днес, 29.11 от
Коментари Харесай

Заупокойна литургия ще се отслужи днес в памет на Иван Станчов

Екипът на Карин дом провежда света литургия през днешния ден, 29.11 от 10.00ч в католическия храм „ Непорочно зачатие на Дева Мария “ в гр. Варна, ул. „ Преслав “ № 41.

" Заедно с Отец Яцек ще се помолим за Иван Станчов. Поканени са всички другари, сътрудници, съидейници на Иван Станчов. ", осведомят от Карин дом за ДНЕС+.

Роден на 1 април 1929г, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна активност и не стопира да мисли за България. През 1996г. основава Карин дом – първият център за терапия и поддръжка на фамилии с деца със специфични потребности с голямото предпочитание за смяна за децата в България. Неуморно работи, с цел да се понижи изоставянето на деца със специфични потребности в домове, каквато е практиката тогава у нас.

Неговата максимален фантазия е била всяко дете да има късмет за обучение и да бъде отглеждано с обич. По негова покана в Карин дом идват експерти от чужбина, които да обучат екипа в актуалните способи на терапия. Носител е на извънредно влиятелни награди и оценки.

През 2018г. Иван Станчов, бе почетен с премията „ Сърцето на България ”, за изключителната му дарителска активност и за големия му принос в основаването на Карин дом.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР