Екипът на Алексей Навални публикува разследване за бившата съпруга на

...
Екипът на Алексей Навални публикува разследване за бившата съпруга на
Коментари Харесай

Милиарди за мълчание: Къде изчезна Людмила Путина

Екипът на Алексей Навални разгласява следствие за някогашната брачна половинка на Владимир Путин – Людмила, която след втория си брак носи семейството Очертная. 44-минутното видео е оповестено в на опозиционния политик, който сега е в пандиза. Значителна част от компания е отдадена на източниците на приходи на някогашната брачна половинка на съветския президент, главната част от които, съгласно създателите, идват от историческо имение в центъра на Москва, трансферирано ѝ от градските управляващи.

По информация на проверяващите след 2000 година Людмила Путина е управлявала основания особено за нея " Център за развиване на съветския език " . Московското кметство и офисът на президента са трансферирали на този център историческа постройка от 1774 година на улица " Воздвиженка " близо Кремъл, както и аграрен парцел в центъра на столицата. Сградата е ремонтирана, надстроени са два етажа и след това е прекръстен на " Център за развиване на междуличностните връзки ".

Сега той се управлява от новия мъж на Людмила Путина - Артур Очеретни, чиято фамилия някогашната брачна половинка на съветския президент е взела през 2015 година Артур Очеретни дава постройката на стойност 10 милиарда рубли под аренда на компанията " Меридиан ", принадлежаща на неговата жена, а тя на собствен ред я отдава чартърен на " Сбербанк ", ВТБ и други търговски планове. Според изчисленията на проверяващия екип, Людмила Очеретная печели от това над 250 млн. рубли годишно.

" Центърът за развиване на междуличностните връзки " също така получава финансиране и от кметството на Москва, от " Газпромбанк " и " Северстал ", което носи спомагателен годишен приход от порядъка на 415 млн. рубли, които компанията на Артур Очеретни дава като заем на " Меридиан ". За тези пари Артур Очеретни купува жилища и къщи в Южна Франция, в Швейцария и Испания .

Общата стойност на задграничната недвижима благосъстоятелност на фамилията е близо 600 млн. рубли. Сред най-интересните притежания са вила във френския първокласен курорт Биариц, жилища в Давос и два апратамента в Малага, по данни на проверяващия екип.

Апартаментите в Испания костват над 2 млн. евро. Людмила и новият ѝ брачен партньор имат вила с повърхност 450 кв. м. на френската ривиера на стойност 5.3 млн. евро, разкри през 2017 година антикорупционният план Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Вилата се намира в село на име Англе, покрай Биариц в южна Франция и е претъряпла солидно обновяване. Вилата е била купена шест месеца откакто сем. Путини заяви за своя бракоразвод.


Източник: OCCRP

Людмила и Артур Очеретни не са включени в санкционните описи на Европейски Съюз, само че през май месец на Людмила Очертная.

Владимир и Людмила Путини сложиха завършек на брака си през 2013 година след 30 години взаимен фамилен живот, който евентуално напълно не е бил благополучен за нея. Това се схваща от друга находка на проверяващите от екипа на Навални.

Според тях Людмила Путина е почнала да води собствен блог в LiveJournal през 2006 година под псевдонима llenaa, намалявайки възрастта си с 10 години.

Фактът, че биографиите на Путин и llenaa съответстват даже по минути, дава съображение да се счита, че това в действителност е нейният блог. Така да вземем за пример, една от които е запалена танцьорка, че самата тя е живяла и учила в Санкт Петербург, където е получила тапия по философия и че зодията ѝ е Козирог.

llenaa написа, че е работила като стругарка, че обича да кара ски и да играе тенис – все познати обстоятелства от биографията на Людмила Путина. И двамата са ходили да гледат " Буря " на Островски в спектакъл " Съвременник ", и двамата имат бели той пудели.

Има и други съвпадения: llenaa написа, че е гледала стриптийз шоу на Ripperbahn (улица в Хамбург). Книга на непосредствен до Путин немски публицист споделя, че Путин дружно с другари и съпругите си са ходили на еротично шоу в Санкт Паули, Германия. " Рипербан " е основна улица в този регион, означават проверяващите.

В блога си llenaa написа, че ѝ е искрено скучно и няма с какво да се занимава. Тя е пробвала йога, увлякла се по логика на психиката, направила си проби, с цел да разбере " какъв тип татуировка ви подхожда ", " какво пиво сте по време на секс " и да дефинира психическата си възраст. Оплаква се, че брачният партньор ѝ " пие кръвта ѝ ".

Личният живот на съветския президент Путин се пази в дълбока загадка, само че след нахлуването на Русия в Украйна и каскадата от западни наказания против съветския хайлайф, започнаха да излизат детайлности, които Путин би желал да останат скрити за сънародниците му. Твърди се, че от някогашната гимнастичка и олимпийската шампионка Алина Кабаева и една щерка от някогашната домашна помощница Светлана Кривоногих, писа преди време " Уолстрийт джърнал ". За разлика от Людмила Очертная,.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР