Екипът на Actualno.com събра за вас най-важното от деня, 18

...
Екипът на Actualno.com събра за вас най-важното от деня, 18
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 ноември

Екипът на Actualno.com събра за вас най-важното от деня, 18 ноември.
ОБОБЩЕНИЕ НА ПРОТЕСТИТЕ - С ПОВЕЧЕ НАПРЕЖЕНИЕ НА НЯКОИ МЕСТА (СНИМКИ)
Като цяло днешният ден на митинг срещу неприятния стандарт на живот, срещу държавното управление, срещу цените на горивата и срещу по-високите налози минаха умерено. Според данни на Министерство на вътрешните работи в цялата страна са излезли 1750 автомобила и 3500 протестиращи. За съпоставяне - в цяла България митингите охраняваха 2000 служители на реда. Арестувани са 4-5 души, само че полицията не вижда съществени проблеми от случилото се денем.
НАЙ - СЕРИОЗНИЯТ ИНЦИДЕНТ НА ПРОТЕСТИТЕ ДО 19Ч. - ДРИФТИРАЩ ШОФЗОР В СОФИЯ
Най-сериозният случай през днешния ден е бил дрифтиращ водач на площад Народно заседание в София. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи като резюме на деня. Полицията е задържала водача. Той е дрифирал с лек автомобил Фолксваген Голф на площад " Народно заседание ", до момента в който там се е провеждал митинг. Младежът е набор 1998г. и е престъпно проявен.
КАРАКАЧАНОВ И СИДЕРОВ съдебна експертиза ЗАМЕРЯХА С ОСТРОУМИЯ В ДВА РАЗЛИЧНИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ЕФИРА
Два утринни телевизионни блока, двама " водачи " на " патриотите " в България (бел. ред. - кавичките не са инцидентно сложени!) - по този начин стартира политическата неделна заран в България. Красимир Каракачанов и Волен Сидеров организираха неприсъствен разговор, в който взаимно си обясняваха нещата от политическия живот, кой по какъв начин би трябвало да се държи, кой по какъв начин не се държи и какво би трябвало да се промени.
ТАТЯНА ДОНЧЕВА: ПРОТЕСТИТЕ СА ЕСКАЛАЦИЯ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА НА ГЕРБ
ГЕРБ нямат експертен потенциал на ръководство, сподели пред БНР Татяна Дончева - водач на „ Движение 21 “. Според нея митингите са ескалация, разследване на некомпетентните решения на ръководещите.
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДСБ С ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО ДЕМОКРАТИТЕ НЕ СА НА ПРОТЕСТИТЕ
" Атанас Атанасов от “Демократична България “ изясни за какво партията не се е включила и не е подкрепила митингите, а е нарекла това, против което стачкуват хората, „ Коалицията Лукойл “. „ Тези митинги са извънредно шарени, там съгласно нас, има хора, които са вкарани от властта вътре, с цел да бъдат провокатори “, сподели той пред БНР.
СЪЮЗЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ С ОПИТ ДА ПРЕДОТВРАТИ " ФАЛИТА НА БРАНША "
Готвените в Евросъюза промени по отношение на сектора ще доведат до банкрут на компании, сигурни са превозвачите. В декларацията се акцентира, че " приемането на уравновесени, недискриминиращи, пропорционални и на практика правила, които регистрират секторните специфики на обособените държави-членки е ключът към намиране на подобаваща формула за смяна на законодателството на Европейски Съюз ". Зад " пакет за подвижност " застават огромните страни като Франция, Германия, Австрия и Италия.
ЦЕНТЪРЪТ НА СТАРА ЗАГОРА ГОТОВ ДО 20 ДЕКЕМВРИ, ИНАЧЕ САНКЦИИ
Забавянето на ремонта на центъра по плана за зелена и налична среда в центъра на Стара Загора се е забавил по справедливи и субективни аргументи съгласно кмета на общината Живко Тодоров. По време на доклада за активността на администрацията му през 2018 година той изясни, че за няколко месеца строителството било спряно от Института по паметниците на културата поради откритите гробове пред общината, които трябвало да се проучат от археолозите.
Европейска комисия НЯМА ДА СТАРТИРА НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА ЗАРАДИ ПРОГНОЗИ СРЕЩУ РИМ
Европейската комисия не може да стартира наказателна процедура против Италия поради прогнози. Това сподели пред БНР италианският икономист доктор Симоне Романо. По думите му заложените параметри в бюджета на страната за следващата година са планирани, а не към този момент потвърдени цифри.
ЧЕШКИЯТ ПРЕМИЕР ПОПАДНА ПОД КРЪСТОСАН ОГЪН ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ ЗА КОРУПЦИЯ
Правоохранителните органи на Чехия са поискали от прокуратурата на швейцарския кантон Цюрих информация за банковите сметки на министър-председателя на републиката и водач на Политическо придвижване " Действие на недоволните жители " Андрей Бабиш, който е разследван по делото за противозаконното придобиване на компанията " Щъркелово гнездо ".
БРОЯТ НА ЖЕРТВИТЕ И ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ПРИ ПОЖАРИТЕ В КАЛИФОРНИЯ РАСТЕ
Броят на жертвите на горския пожар в американския окръг Бют, Северна Калифорния набъбна от 71 на 76 души. Както оповестява Ройтерс, това е декларирал на конференция шерифът на Бют Кори Хонеа. Така общият брой на починалите при пожарите, които в този миг горят в Калифорния, към този момент е 79 души.
ПАПАТА съдебна експертиза ОБЯВИ СРЕЩУ СОЦИАЛНОТО НЕРАВЕНСТВО
Папа Франциск се разгласи против общественото неравноправие и прикани богатите да чуят гласа на тези в потребност. Светият отец означи Световния ден на бедните във Ватикана. „ Викът на бедните всеки ден става по-силен, само че се чува все по-малко, задушен от силата на имащите, които са малко, само че стават все по-богати”, съобщи папата малко преди обичайния обяд, който даде за 1500 изпаднали в неволя хора и техни близки.
В БУКУРЕЩ ОТКРИХА ОТКРАДНАТ ШЕДЬОВЪР НА ПИКАСО
Една от седемте картини, които бяха откраднати през 2012 година от холандския музей „ Кунстхал” в Ротердам, е била открита в Румъния.Седемте шедьовъра дело на Пабло Пикасо, Клод Моне, Пол Гоген и Люсиен Фройд, Мейер де Хаан и Анри Матис бяха откраднати при един най-дръзките кражби в света за последните десетилетия, който съгласно полицията траял единствено три минути. Преди шест години холандските медии пък го дефинираха като „ кражбата на века”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР