Екипажът на космическия кораб Союз МС-20 в състав: космонавтът Александър

...
Екипажът на космическия кораб Союз МС-20 в състав: космонавтът Александър
Коментари Харесай

Космонавт-кореспондент на ТАСС и двама космически туристи ще летят в Космоса

Екипажът на галактическия транспортен съд " Союз МС-20 " в състав: космонавтът Александър Мисуркин, който ще стане първият специфичен сътрудник на ТАСС, летял в орбита, японският милиардер Юсака Маедзава /на 45 г./ и неговият асистент в бизнеса Едзо Хирано, са отлетели за Байконур, с цел да завършат подготовката си за полета към Международната галактическа станция. Това оповестяват от Роскосмос. Пътуването на Маедзава и Хирано е проведено от Space Adventures, Ltd. – компания за галактически туризъм, която дава достъп на частни лица в галактическото пространство.

" Днес, 19 ноември 2021 година, от Центъра за подготовка на космонавти са изпратени в Байконур екипажите на 20-та експедиция, която ще полети към Международната галактическа станция ", написа в известието.

Към космодрума в Байконур е отлетял и дублиращият екипаж, в който са космонавтът Александър Скворцов и Сюн Огисо.

В Звездното градче екипажите се сбогуваха с близки, сътрудници и другари. Те бяха изпратени към Байконур от управлението и сътрудници на Центъра за подготовка на космонавти, представители на галактически организации и компании за галактически туризъм, космонавти и техните фамилии.

Полетът на пилотирания транспортен съд " Союз МС-20 " към Международната галактическа станция с двамата галактически туристи е плануван за 8 декември. Неговата дълготрайност ще бъде 12 дни. Командир на " Союз МС-20 " ще бъде космонавтът Александър Мисуркин.

ТАСС и Роскосмос са подписали на 17 ноември Меморандум за съдействие, който планува основаване на кореспондентски пункт на организацията на Международната галактическа станция. Първият сътрудник на ТАСС в орбита ще стане Героят на Русия космонавтът на Роскосмос Александър Мисуркин. Той ще споделя за живота и работата на станцията. Фотографиите и видеото ще могат да се видят на уеб страницата и формалните страници в обществените мрежи.

Емблемата на екипажа

На емблемата на екипажа на транспортния пилотиран транспортен съд „ Союз МС-20 “ е изобразен на фона на Земята пилотираният транспортен съд „ Союз Министерски съвет “ и стилизирано изображение на  орел, разперил крила. Изображението на орела припомня за град  Орел, където е израснал космонавтът Александър Мисуркин.

На емблемата също по този начин е показан и флагът на Япония, който символизира страната на двамата туристи, и са посочени семействата на членовете на екипажа на галактическия транспортен съд. Дизайнът на емблемата на експедицията е създаден от  дизайнера Алексей Тарапата и екипът на Маедзава.

 

Първият галактически екскурзиант

През 2001 година Денис Тито стана първият галактически екскурзиант в света, като заплати за това свое странствуване  20 милиона $. Той полетя в Космоса към Международната галактическа станция на 28 април 2001-а с галактическия транспортен съд " Союз ТМ-32 ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР