Екип от учени, ръководен от професор Чой Уоншик от Центъра

...
Екип от учени, ръководен от професор Чой Уоншик от Центъра
Коментари Харесай

Учени започнаха да използват светлината за криптиране и обработка на данните

Екип от учени, управителен от професор Чой Уоншик от Центъра за молекулярна спектроскопия и динамичност на IBS (IBS CMSD), направи пробив в региона на оптичните калкулации и машинното образование. Те са създали способ, който дава опция светлинните феномени в разсейващи среди, като да вземем за пример матирано стъкло, да се употребяват за транспорт на информация.

Традиционно се смята, че е невероятно да се прави оглед през разсейваща среда, защото информацията, пренасяна от светлината, се „ заплита “, като че ли е подложена на комплицирано криптиране. Но в този момент откривателите откриха, че оптичната входно-изходна реакция на нелинейна разсейваща среда може да се дефинира благодарение на тензор от трети ред, за разлика от линейната матрица.

За да показват това, откривателите са употребявали среда, състояща се от наночастици от бариев титанат, които генерират нелинейни сигнали от втора хармоника (SHG). Тези SHG сигнали водят до условия на преплитане, когато няколко входни канала се задействат по едно и също време, нарушавайки правилото на линейната суперпозиция.

Екипът сполучливо показва, че нелинейните разпръскващи среди могат да се употребяват за оптично криптиране. Те демонстрираха и напълно оптични логичен детайли „ И “, които се задействат единствено при едновременното активиране на два избрани входни канала. Този метод може да предложи редица преимущества пред силициевата логичност, в това число понижена консумация на сила и опция за паралелна обработка със скоростта на светлината.

„ Разходите за напъните за разкриване на кръстосани условия на секване от слаби нелинейни сигнали са обилни “, отбелязва доктор Мун Джунхо, водещ създател на проучването.

Очаква се това проучване да открие нови хоризонти в региона на оптичните калкулации и машинното образование.

„ В нововъзникващата област на напълно оптично машинно образование нелинейните оптични пластове са от основно значение за възстановяване на успеваемостта на моделите. В момента изследваме по какъв начин нашето проучване може да бъде интегрирано в тази област “, съобщи проф. доктор Чой.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР