Екип от израелски изследователи разработи революционно лечение срещу вид рак

...
Екип от израелски изследователи разработи революционно лечение срещу вид рак
Коментари Харесай

Първи резултати: Революционно лечение срещу рак на кръвта дава 60% излекуване - Здраве

Екип от израелски откриватели създаде революционно лекуване против тип рак на кръвта. Първоначалните резултатите от клиничните изпитвания демонстрират 90% усъвършенстване на пациентите и 60% цялостно изцеление, заяви телевизия i24news.

Пробивът включва молекула, способна да пренасочи имунната функционалност на пациенти с мултиплен миелом, рак на кръвта, който визира клетките, произвеждащи антитела. В продължение на няколко години екипите на университета " Бар-Илан " и болница " Хадаса " са разработвали молекула, която, инжектирана още веднъж в белите кръвни кафези на пациенти, убива раковите кафези.

Професор Сирил Коен, шеф на лабораторията по имунотерапия в университета " Бар Илан " и президент на Асоциацията за проучване на рака в Израел, заяви, че е създал новия протокол дружно с сътрудника си, професор Полина Степенски, началник на трансплантацията на костен мозък и поделение по имунотерапия в болница " Хадаса " в Йерусалим.

„ Този ​​рак на кръвта визира 150 000 до 200 000 души по света всяка година и съвсем една трета умират от него “, изяснява Коен.

В първата фаза на клиничните изпитвания, които започнаха в болница " Хадаса ", 60 пациенти към този момент са били лекувани с тези модифицирани молекули и през днешния ден американска фармацевтична компания продължава клиничните изпитвания за реализиране на необятно приложение.

„ В 90 % от лекуваните случаи - споделя Коен - имаше усъвършенстване в положението на пациентите, а в 60 % от случаите ракът беше изкоренен. ”

Професорът изрази благодарност към партньорите си от болница " Хадаса " и за поддръжката от Фондация " Аделис " и Израелската научна фондация.

Въпреки че изследователският екип към момента не знае какъв брой дълго ще бъде дейно лекуването, той към този момент работи за адаптирането му към по този начин наречените " солидни тумори ".

Трябва да намерим метод да позволим на модифицираните кафези, които ще разпознаят раковите кафези, с цел да ги изкоренят, да обхванат в клетките на солидните тумори и това е предизвикателство, което изисква неизменност, досетливост, само че и финансиране, макар че сме окуражени от някои от резултатите. Предстои ни дълъг път, споделя Коен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР