Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите–Пловдив /РИОСВ

...
Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите–Пловдив /РИОСВ
Коментари Харесай

Неприятни миризми в Стамболийски заради авария в завод

Екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите–Пловдив /РИОСВ – Пловдив/ през днешния ден извърши изключителна инспекция на цех за произвеждане на целулоза и хартия в Стамболийски, оповестиха от ведомството.

Тези дейности бяха подхванати неотложно, откакто в екоинспекцията постъпиха няколко сигнала по е-поща и на „ зеления телефон “ за усетени в града неприятни миризми , присъщи за индустриалния развой на предприятието. На инспекцията са поканени да участват и сигналоподателите, като те не са се възползвали от поканата.

По време на инспекцията от предприятието са показани данни, че в 23:45 часа на 24 февруари е зародила спешна обстановка , в резултат на което заради нужда от осъществяване на незабавни поправки е спрян содорегенерационният казан.

На идващия ден до РИОСВ–Пловдив е изпратено съобщение за повредата . След това е осъществено поетапно прекъсване на всички настоящи уреди в завода.

В момента на инспекцията не са открити миризми отвън площадката на предприятието . То не работи и на територията му се правят ремонтни действия. Очаква се производството на хартия да се възобнови изцяло на 28 февруари към 20:00 часа, за което Регионалната ревизия наложително би трябвало да бъде известена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР