Екхарт Толе е роден в Германия, завършва Лондонския университет, занимавал

...
Екхарт Толе е роден в Германия, завършва Лондонския университет, занимавал
Коментари Харесай

Толе: Приемайте и след това предприемайте

Екхарт Толе е роден в Германия, приключва Лондонския университет, занимавал се е с научна работа в Кеймбриджкия университет. На 29 години претърпява дълбока духовна смяна и поема по дългия път във вътрешността в себе си. Толе не принадлежи към никоя съответна вяра или традиция Той сякаш знае рецептите за превъзмогване на страданието и за разкриване на вътрешния покой. Автор е на „ Силата на сегашното “, „ Нова земя ”, „ Гласът на покоя “ и други.
Болката, която създавате в сегашното, постоянно е един тип форма на неприемане, на несъзнателна опозиция против това, което е. На мисловно равнище тази опозиция се демонстрира под формата на преценка. На прочувствено равнище - под формата на отказване. Силата на болката зависи от силата на съпротивата против сегашния миг, която от своя страна зависи от степента, с която се отъждествявате с мозъка си. Умът постоянно се стреми да отхвърля Настоящето и да избяга от него. С други думи, колкото повече се отъждествявате с мозъка си, толкоз повече страдате. Можем да го кажем и по този начин: колкото повече умеете да почитате и приемате Настоящето, толкоз по-свободни ще бъдете от болежка и страдалчество - и от „ егото " на мозъка.
Аз да вземем за пример съм забелязал, че хора, които носят в себе си доста яд, без да го осъзнават и без да го показват, е по-вероятно да бъдат нападнати, словесно или даже физически, от други, изпълнени с яд хора, освен това без забележима причина. Те имат мощно лъчение на яд, което избрани хора усещат подсъзнателно, и това задейства личния им инертен яд.
Най-честите отъждествявания на егото са свързани с имущество, специалност, обществено състояние и самопризнание, познания и обучение, физически образ, специфични качества, връзки, персонална и фамилна история, убеждения, както и с политически, национални, расови, религиозни и други групови самоличности. Нищо от тези неща не сте вие.
Създайте си навика да си задавате въпроса: какво се случва в мен сега? Този въпрос ще ви насочи в вярната посока. Но като откриете орговора, не го анализирайте, а просто наблюдавайте. Съсредоточете вниманието си във вътрешността в себе си. Почувствайте силата на страстта. Ако няма страст, задълбочете още вниманието си в енергийното поле на тялото. Това е вратата към Битието.
Често се образува циничен кръг сред мисленето и страстите - те се подхранват взаимно. Мисловният модел образува увеличено отражение под формата на страст, а вибрационната периодичност на страстта от своя страна го подхранва. Разсъждавайки за обстановката, събитието или индивида, възприемани като причина за страстта, мисълта й придава сила, която пък храни мисловния образец и така нататък
Първо приемайте и едвам по-късно предприемайте. Каквото и да съдържа сегашното, приемете го по този начин, като че ли че сами сте го избрали. Винаги работете с него, не срещу него. Направете го собствен другар и съдружник, а не зложелател. Това ще промени чудотворно целия ви живот. 
Внимавайте за всевъзможни признаци на злощастие в себе си, в каквато и да е форма - допустимо е това да е пробуждащото се болково тяло. То може да одобри формата на неспокойствие, неспокойствие, тъмно въодушевление, предпочитание да нараните, яд, гняв, подтиснатост, нужда от някаква драма във взаимоотношенията ви и така нататък Уловете го сега, в който се разсъни от латентното си положение.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР