Екатерина Захариева - министърът на външните работи, е в постоянен

...
Екатерина Захариева - министърът на външните работи, е в постоянен
Коментари Харесай

Борисов: Търсим варианти да приберем българите от Ухан


Екатерина Захариева - министърът на външните работи, е в непрекъснат контакт с френските и европейските управляващи, които обмислят разновидности по какъв начин да бъдат превозени европейските жители от китайския град Ухан, където е огнището на болест с ковид. Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с италианския министър-председател Джузепе Конте.

"Мога да кажа единствено за българските жители – външният министър е в контакт с французите, с цел да не употребяваме обособени самолети, а да приберем всички европейски жители в Китай дружно ", добави Борисов. Дори в Китай роботи сервират храна на инфектираните – много притеснително е това, което се случва там, заяви още министър председателят.

"Виждаме, че епидемията ще нарасне лавинообразно след това, и може би Европейски Съюз би трябвало да отреагира по някакъв метод, тъй като нито една страна не е в положение да направи това сама. Нужно е съществено европейско решение ", предложи Борисов.

По думите на италианския министър председател Конте Италия е въвела строги ограничения за битка с ковид по този начин, че да не бъде допускано разпространяване на болестта в страната. "Не единствено аз, само че и всички останали министри мигновено сме набелязали ограничения, които да бъдат взети за летищата по този начин, че да не се позволяват никакви условия за риск. В действително време сме по отношение на всички управляващи, само че и се стремим да не сътворяваме суматоха – суматохата би била противопоказна. Разчитаме на повишено внимание и всевъзможни ограничения да не се позволява вируса. Така че не сме обезпокоени от епидемията, само че сме бдителни за да не допуснем разпространяването на вируса ", приключи Конте.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР