Екатерина Стратиева, прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, изнесе открит урок на

...
Екатерина Стратиева, прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, изнесе открит урок на
Коментари Харесай

Прокурор Екатерина Стратиева от РП-Кърджали изнесе открит урок пред ученици от 11 клас от училище „Йордан Йовков“

Екатерина Стратиева, прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, изнесе открит урок на тематика „ Домашното принуждение над малолетни и малолетни, и ограниченията за отбрана на правата на жертвите “ пред възпитаници от 11 клас на Средно учебно заведение „ Йордан Йовков “ в гр. Кърджали. 

Срещата се организира в границите на Образователна стратегия на Висшия правосъден съвет „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

В два следващи часа прокурор Стратиева обясни на учениците какво съставлява домашното принуждение съгласно Закона за отбрана от домашно принуждение. Тя беседва с тях на наличен език и ги срещна с това кой има право на отбрана от домашно принуждение, кои са способените органи за сезиране при случаи на домашно принуждение, по кое време може съдът да издаде заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение и какви са последствията от нарушение на издадената заповед. Подробно им показа типовете ограничения за отбрана от домашно принуждение, както и какъв може да бъде оптималният период за тях.

След края на лекцията, прокурор Стратиева отговаряше на въпросите на учениците.

Съвместните срещи по Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ сред Окръжен съд – Кърджали, Окръжна прокуратура – Кърджали, Районна прокуратура – Кърджали и Средно учебно заведение „ Йордан Йовков “ – Кърджали ще продължат до края на образователната година с още уроци по право.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР