Ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки в

...
Ежегодните щети за бюджета от невнесени данъци и осигуровки в
Коментари Харесай

Невнесените данъци от онлайн търговията се оценяват на 170 млн. лв.

Ежегодните вреди за бюджета от невнесени налози и осигуровки в онлайн търговията възлизат на към 170 млн. лева Това демонстрира разбор на Националната организация за приходите (НАП), оповестиха от институцията.

С цел изсветляване на този бизнес с промени в законодателството бяха въведени спомагателни условия към електронните търговци, които одобряват картови заплащания или такива посредством куриери. Те трябваше да подадат информация за уеб страниците си в Национална агенция за приходите до 29 юни. Това са създали близо 15 000 електронни магазини, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Сега потребителите могат да ревизират дали онлайн магазинът и търговецът, от който купуват артикули или услуги, са регистрирани посредством безплатната електронна услуга, предоставяна от Национална агенция за приходите.

През идващия месец данъчните ще създадат контролни покупки от е-магазини, с цел да ревизират дали се съблюдават данъчните условия, предизвестяват от приходната организация.

Първоначално Национална агенция за приходите беше оповестила, че задължени да заявяват електронни магазини са всички търговци - юридически и физически лица, без значение дали употребяват лични, наети или обществено налични онлайн платформи за продажби.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР