Ежегодната класация на градовете, които предлагат най-качествен живот на своите

...
Ежегодната класация на градовете, които предлагат най-качествен живот на своите
Коментари Харесай

ТОП 10 на градовете с най-качествен живот

Ежегодната ранглиста на градовете, които оферират най-качествен живот на своите поданици и посетители, за осма поредна година сложи преди всичко Виена. Класацията, формирана от Mercer и основана на държавни данни, демонстрира най-безопасните градове, гарантиращи сигурност на жителите, ниско равнище на престъпност и редица други прерогативи.

При тазгодишното издание настрана се е оценявала градската инфраструктура, а точно качество на градския превоз, равнище на електрификация, качество на питейната вода и други.

Второто и третото място са надлежно за Цюрих и Окланд (Нова Зеландия). Другият единствен град, влезнал в ТОП 10 на класацията, е Ванкувър – 5-та позиция.

В Централна и Източна Европа най-хубавите индикатори са за Прага (69). Важно е да се означи, че множеството европейски столици са запазили миналогодишните си позиции. Изключение е Брюксел, който от 21-во е паднал на 27-мо място. Причината са проблемите свързани с тероризма. Истанбул също е отчел спад от 122-ро на 133-то място поради опита за прелом в Турция през 2016-а. Сред азиатските и латиноамериканските градове с най-хубави позиции са Сингапур (25) и Монтевидео (79).

Независимо от растящата политическа и финансова неустойчивост в Европа, редица градове оферират най-високия в света стандарт на живот и остават привлекателни дестинации за вложения и бизнес интервенции, регистрират анализатори.

ТОП 10 на най-хубавите градове за живеене
№ град 1 Виена 2 Цюрих 3 Окланд 4 Мюнхен 5 Ванкувър 6 Дюселдорф 7 Франкфурт 8 Женева 9 Копенхаген 10 Базел
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР