Ежегодната Google I/O конференция на разработчиците е най-важното Google-ориентирано събитие

...
Ежегодната Google I/O конференция на разработчиците е най-важното Google-ориентирано събитие
Коментари Харесай

Google I/O 2018: най-интересните новини от голямото събитие

Ежегодната Гугъл I/O конференция на разработчиците е най-важното Google-ориентирано събитие на годината. За разлика от Apple, при които най-голямото събитие е септемврийската конференция с акцент върху новите модели iPhone, Гугъл на първо място е софтуерна компания. Всяка година на Гугъл I/O се срещаме с последните постижения при потребителските технологии. Разбира се, Гугъл не са като отворена книга и държат задоволително секрети планове зад затворени порти. Но значимото е, че компанията не крие накъде е ориентиран фокуса й и в кои технологии ще се развива в близко бъдеще. След Гугъл I/O 2018 стана пределно ясно, че акцентът е изкуственият разсъдък и Гугъл Assistant ще играе централна роля в екосистемата на компанията. Получихме и първи взор към новата Оценка за съвместимост Android P, за което можете да прочетете тук.

Прочетете още: Солитрон: Технологиите от бъдещето към този момент са тук

Smart Compose в Gmail
Това е нова и много потребна функционалност на Gmail, която ще употребява машинно образование, с цел да планува не просто думи, а цели изречения и фрази. И тук не става въпрос за обикновени догатки, като адреси и имена, а за фрази основани на подтекста от цялата ви Gmail история. Новата функционалност ще стартира да се появява измежду потребителите от юни месец.



Гугъл Photos и ИИ
Гугъл Photos получава постоянна порция от новости напълно основани на изкуствен интелект и машинно образование. За образец, Гугъл Photos може да вземе остаряла черно-бяла фотография и да я трансформира в цветна. Но не просто да я покрие с цветове, а употребявайки ИИ да я конвертира в реалистични цветове, че даже и да пипне фокуса и да почисти избрани детаили в процеса.



Нови гласове за Гугъл Assistant
Първоначалният глас на Гугъл Assistant беше основан на предварителни резервира и носеше името Холи (Holly). Сега Гугъл Assistant получава 6 нови гласа, измежду които е американският артист Джон Леджънт (John Legend). Гугъл употребяват WaveNet, с цел да създадат гласовете да звучат по-реалистично, като концепцията е в близко бъдеще да бъдат идеално усвоени всички акценти от всички говорими езици на планетата. До края на годината Гугъл Assistant ще поддържа изцяло общо 30 езика.
Естествени диалози
Гугъл са създали тонове ъпгрейди на Гугъл Assistant отнасящи се към провеждането на естествени диалози. След първичната команда за пробуждане ( " Hey Гугъл " ), диалозите с виртуалния помощник ще могат да продължат и да бъдат напълно естествени. Тази нова функционалност би трябвало да се появи през идващите няколко седмици.

Поддръжката на Multiple Actions също идва за Гугъл Assistant, позволявайки на виртуалния помощник да извършва няколко разнообразни команди едновременно.

В това направеление е и функционалността " Pretty Please ", която ще оказва помощ на децата да се учат на вежливост, отговаряйки с положителна поддръжка когато малчуганите използват вълшебна думичка. " Pretty Please " би трябвало да се появи като функционалност до края на годината.
Гугъл Duplex
Използвайки текст-към-говор, надълбоко заучаване, ИИ и още, Гугъл Assistant, към този момент може да е същински помощник. На демо показано на I/O 2018, Гугъл Assistant организира диалог със служителка на салон за разкрасяване, уговаряйки час за прическа. Ако към момента не сте видяли видеото, направете го в този момент...


Стряскащо е. Разбира се, Гугъл Duplex няма да се появи скоро или най-малко до края на годината, само че знаем, че Гугъл работят интензивно, с цел да го внедрят както при потребителите, по този начин и измежду корпоративните си клиенти. Ранна версия на Гугъл Duplex ще бъде публикувана в идващите месеци измежду компании разрастващи разнообразни бизнеси, а събраните данни ще разрешат на Гугъл да усъвършенстват услугата.
Новости в Гугъл Maps
Нов таб " For You " в Гугъл Maps ще демонстрира нови компании и бизнеси в покрайнината, в която се намирате, в това число заведения за хранене, кафенета и питейни заведения, които сега се котират. В тази връзка идва и новият " Your Match " резултат, който на база предходни визити на обещано заведение и подложен рейтинг, ще ви показва на картата нови места, които да посетите и които евентуално ще ви харесат.

Ако имате различия кой ресторант да посетите когато сте цяла група, задържане върху името на ресторант ще го добави в нов лист, който след това ще можете да споделите с другари. Тогава приятелите могат да прибавят лични разновидности, а най-после групата може да избере съответно място за хранене от образувания лист.

Всички тези новости ще се появят в Гугъл Maps по някое време през лятото.
Компютърно зрение
Още една удивителна нова функционалност, която няма да се появи до края на годината, само че в напълно близко бъдеще е композиция сред компютърното зрение на камерата на телефона и Гугъл Maps Street View, с цел да се получи AR (добавена реалност) в Гугъл Maps. Това ще е изключително потребно за навигация до момента в който шофирате, защото ще виждате даже с периферното си зрение по кое време и къде тъкмо би трябвало да завиете.

Още нещо забавно е, че Гугъл Lens ще придобие нови благоприятни условия и ще се появи на редица нови устройства в идните седмици. Гугъл Lens към този момент ще схваща думи – насочвайки камерата към табела или някакъв надпис, ще получавате превода в действително време. Но към този момент ще е допустимо да получавате и подтекст – за образец, Гугъл Lens ще може да види ядене от меню и да ви каже какви са съставките му. В тази връзка са и редица нови функционалности свързани с пазарувания, като да речем, акцентирайки камерата към даден артикул, ще виждате освен цената му, само че и какво настояват другите консуматори.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР