Ежедневният хъс, с който депутатите коментират високата инфлация и спешното

...
Ежедневният хъс, с който депутатите коментират високата инфлация и спешното
Коментари Харесай

Инфлация ли? Депутатите ядат кюфте за 1.28 лв. и пържола с гъби за 3.60 лв.

Ежедневният хъс, с който депутатите разясняват високата инфлация и незабавното въвеждане на ограничения за помощ на обеднелите българи, очевидно се сблъсква с привилегиите, които националните избраници с повече от 8 бона заплата употребяват.   
Инфлацията не визира депутатския стол в Народното събрание, в който изтощените от кавги депутати похапват на обяд.
Нагледно това илюстрира икономистът на КНСБ Любослав Костов след посещаване в Народното събрание.
" Обикалям по Народното събрание през целия ден по всякакви срещи и се отбих в депутатския бюфет да хапна. Това е менюто през днешния ден. Май инфлация няма в тази постройка. Или най-малко не чувствам ", показа той във фейсбук.
Костов разгласява и ценоразписа на менюто в депутатския стол.
Прословутото депутатско кюфте коства 1.28 лева и е 75 грама. За съпоставяне - сега много по-малограмажната скара коства по над 1.80 лева за численост за елементарните българи. 
Доста смущаваща е цената на свинската пържола - гарнирана с топено сирене и гъби вкусотията коства 3.64 лева Ако би трябвало да си я купите от нароилите се будки със скара по всички квартали на София, същото това ще ви излезе най-малко 8-10 лв..   
За 1.44 лева депутатите могат да си вземат чорба топчета. А за 1.37 лева е тараторът. Именно супите са от най-изгодните в стола на Народното събрание. Работещите българи обаче заплащат по над 4 лв. за най-проста чорба където и да е из тропс-къщите на София. 
3.20 лева пък е класическа гръцка мусака.
" Какво ще кажете на следващия ден всички да се нахраним тук ", пита в коментар под поста си Костов. В петък синдикатите провеждат огромен митинг в София.
Ниските цени в депутатския ресторант от много време нервират хората, изключително в сегашните времена, когато съвсем 80 % от българите се чудят по какъв начин да снабдят трапезата си с най-обикновени артикули. Нормално, данъкоплатците, които изкарват заплатите на националните избраници, се нервират, че най-евтина се оказва храната таман за хората с най-високи заплати в страната. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР