Египетската комисия за защита на конкуренцията обвини Apple в нарушение

...
Египетската комисия за защита на конкуренцията обвини Apple в нарушение
Коментари Харесай

Египетските власти обвиниха Apple в завишаване цените на iPhone

Египетската комисия за защита на конкуренцията упрекна Apple в нарушаване разпоредбите на лоялната конкуренция. Антимонополните органи оповестиха, че компанията изкуствено покачва цените на iPhone.

Основата рекламация на управляващите е възбраната на дистрибуторите от другите близкоизточни страни да продават мобилните устройства в Египет. По този метод се основава осезателна разлика в цените на телефоните. Така да вземем за пример, в ОАЕ новият iPhone Xs Max с 512 GB флаш-диск коства $1306, а в Египет неговата цена е съвсем веднъж и половина по-висока и възлиза на $1983.

Египетските управляващи смятат, че макар че Apple има право да дефинира и предлага районни цени, възбраната на паралелния внос слага потребителите в неловко състояние. Делото по този случай към този момент е заведено, като главните обвинени са Apple и емирската компания Arab Business Machine.

За решение на този проблем бяха дадени 60 дни. Въпреки строгата дефиниция, след приключването на този период, не се планува прекъсване продажбите на iPhone в Египет. Но е изцяло допустимо да бъдат предявени нови обвинявания против Apple и/или да бъде наложено финансово наказване. Засега американската корпорация не разяснява зародилата обстановка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР