Египет изпрати 65 тона медицинска помощ до съседна Газа, след

...
Египет изпрати 65 тона медицинска помощ до съседна Газа, след
Коментари Харесай

Египет изпраща 65 тона медицинска помощ в Газа

Египет изпрати 65 тона здравна помощ до прилежаща Газа, откакто над 200 палестинци починаха и стотици други бяха ранени, оповестиха здравните управляващи.
Египетският здравен министър Хала Зайед съобщи, че ще бъдат предоставени сериозно нужните хирургически консумативи на претрупаните лечебни заведения в Газа.
 Щетите за Газа от израелски удари доближават 244 милиона $ Щетите за Газа от израелски удари доближават 244 милиона $
Размерът на вредите, нанесени на Ивицата Газа вследствие на обстрела от Израел, доближава 244 милиона $, заяви държавното управление на кра...
Консумативи за профилирано лекуване на изгаряния, както и " вентилатори, кислородни помпи (и) спринцовки ".
В края на предходната седмица президентът Абдел Фатах Сиси подреди да се отвори Рафа - единственият граничен пункт на анклава, който не се управлява от Израел, с цел да разреши нав египетските лечебни заведения и страната да достави филантропични помощи.
Източници от пункта Рафа оповестиха, че в Газа са изпратени 26 камиона с храна, дружно с 50 коли за спешна помощ, подготвени да транспортират ранените.
Израел започва въздушната си акция в линията Газа на 10 май, откакто " Хамас " изстреля ракета в отговор на безредици в анексирания от Израел източен Йерусалим.
 Зюддойче Цайтунг: Израел е разграничен от нова фронтова линия Зюддойче Цайтунг: Израел е разграничен от нова фронтова линия
Избухналата гневна борба сред израелските евреи и израелските араби е по-опасна от борбата с Хамас в Газа, твърди Петер Мюнх...
Израел започва въздушната си офанзиви в линията Газа на 10 май, откакто " Хамас " изстреляха ракети в отговор на безпокойството в анексирания от Израел Източен Йерусалим.
В Газа израелските въздушни удари са умъртвили общо 212 палестинци, в това число 61 деца. Ракети, изстреляни от палестински въоръжени групи, са умъртвили 10 души в Израел, в това число дете, съгласно чиновници от двете страни.
Конфликтът рискува да провокира като Организация на обединените нации съобщи, че към 47 000 палестинци са напуснали региона, до момента в който над 130 жилищни и търговски здания в анклава са унищожени.
Стачките унищожиха единствената лаборатория за тестване на Covid-19 в Газа, съобщи министерството на опазването на здравето на територията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР