Ефективното репродуктивно число вече достигна до единица, то отразява събития

...
Ефективното репродуктивно число вече достигна до единица, то отразява събития
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: В началото на септември ни очаква нова ковид вълна

" Ефективното репродуктивно число към този момент доближи до единица, то отразява събития от предходната седмица, т.е. 10 души заразяват други 10. В момента имаме спад, който ще продължи до началото на септември ". Това предвижда в предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS математикът Лъчезар Томов.

Според него този спад е типичната лятна миграционна вълна, когато хората пътуват от града към селата и към морето. " Това е временно”, предизвести Томов и пресметна, че при започване на септември ни чака нова коронавирус вълна.

" Пети, шести, седми септември евентуално ще имаме нов растеж, в случай че не пристигна някой нов вид на вируса ", уточни математикът.

Според него въвеждането на ограничения, като носенето на маски, би трябвало да бъде превантивно, а не да чакаме да има 1000 души в болница. " В някои места маските в никакъв случай не трябва да падат - в лечебните заведения да вземем за пример ", сподели още Томов, само че акцентира, че без дейни хигиенични ограничения те няма да са ефикасни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР