Ефективната комуникация е крайъгълен камък на успешното управление. Овладяването на

...
Ефективната комуникация е крайъгълен камък на успешното управление. Овладяването на
Коментари Харесай

Комуникационните умения, от които се нуждае всеки мениджър

Ефективната връзка е крайъгълен камък на сполучливото ръководство. Овладяването на съществени информационни умения може фрапантно да усъвършенства способността ви да ръководите, както и да насърчавате съдействието и да стимулирате успеваемостта на екипа. Усъвършенстването на тези шест информационни умения е от значително значение за мениджърите, които желаят да реализират оптимални резултати.
Активно слушане
Активното слушане включва отдаване на цялостно внимание на говорещия, проявление на съпричастно и схващане на неговата позиция. Като управител е извънредно значимо да практикувате интензивно слушане, с цел да разбирате по-добре потребностите на вашия екип, да адресирате терзанията на чиновниците и да разрешавате споровете посред им.
Ясни и къси известия
Предоставянето на ясни и къси известия е жизненоважно, с цел да се избегнат недоразумения и да се подсигурява, че всички членове на вашия екип е на една и съща страница. Използвайте елементарен език, концентрирайте се върху основни моменти и проверете дал известието ви е разбрано като поискате противоположна връзка или обобщите главните хрумвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР