Едва половината от протоколи от изборните секции в Силистренско са

...
Едва половината от протоколи от изборните секции в Силистренско са
Коментари Харесай

Едва половината от протоколи от Силистренско са обработени

Едва половината от протоколи от изборните секции в Силистренско са обработени оповестяват от Районната изборна комисия. 

Междинните резултати демонстрират, че най-вече гласове има ГЕРБ, следвани от ИТН, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и Вътрешна македонска революционна организация.

Гласували са 54 466 души от 117 109 в изборните описи.

Изборният ден мина в 236 секции, като от тях 6 преносими за хора с увреждания и други 9 мобилни за заболели от Covid-19 и под карантина поради ковид.

Все още пред РИК е цялостно с чакащи секции, за предаване на протоколите от гласуването.

Дворът на приблизително учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ в Силистра е цялостен с рейсове. Някои  стоят на топло в транспортните средства, само че други нетърпеливо чакат реда си и недоволстват от неприятната организация.

" Идваме тук, а вътре - цялостно с хора. Над 200 индивида. Но, ние да седим. От 2 часа трябваше да сме тук до 4, а да влезем в 7 часа! Просто сме възмутени! От 2:50 сме тука, ами несъмнено може да се разболеем от ковид. Няма никаква организация. Натикаха ни като свине вътре ".
Минимум час и половина лишава инспекцията на протоколите от хартиеното и машинното гласоподаване. При позволени грешки  се стига до наново броене и попълване на протоколите и по този начин още 2 часа, разяснява Мариана Чобанова ръководител на Районната изборна комисия в Силистра.

" Най-вече грешките при нас са в преференциите. Почти всеки втори протокол е сбъркан. Никой не е очаквал, че толкоз ще се забавим ".

Проблеми с машинното гласоподаване не имало. Техническите неизправности са отстранявани навреме.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР