Едва ли ще бъде пресилено твърдение, ако заключим, че Тони

...
Едва ли ще бъде пресилено твърдение, ако заключим, че Тони
Коментари Харесай

Тони Надал: Циципас сам си е виновен за загубата от Кирьос; показа липса на зрялост

Едва ли ще бъде пресилено изказване, в случай че заключим, че Тони Надал и Ник Кирьос не крият по никакъв начин топли усеща един към различен. Чичото на Рафа неведнъж е заявявал по какъв начин австралиецът няма място в сходен кавалерски спорт и наличието му вреди на тенис, тъй като дава неприятен образец на подрастващите. Ник пък е наясно с думите на експерта по собствен адрес и това постоянно го е стимулирало повече от нужното в мачовете против неговия племеник, прибягвайки до непрестанни удари в тялото и всевъзможни провокации.

В последно време обаче известният треньор смекчи тона по отношение на канбереца и даже призна, че Кирьос е една от най-големите звезди в Тура и е значим за интерес към шампионатите. Вчера някогашният ментор на Матадора още един път отбрани международния номер 40 от рецензиите за държанието му в срещата със Стефанос Циципас от третия кръг на Уимбълдън и стовари цялата виновност върху гърка за позволената от него загуба.

" Многократно съм подлагал на критика австралиеца за неговата неучтивост, неспортсменско държание и обиди по отношение на другите играчи, само че тук само Циципас е отговорен за провалянето, което позволи. Безспорен факт е, че Ник не стопира да предизвика и може да те извади от равновесие с лекост. Това обаче не трябва да бъде допускано от състезател с опита на Стефанос, който е част от международния топ 5 през последните няколко сезона.

Не съм очаквал толкоз реномиран играч да бъде смутен от сходни евтини номера. Подобни срещи се вземат решение от няколко точки, а Циципас сподели липса на прочувствена зрялост и психическа резистентност. Истината е, че Кирьос изглеждаше като по-опитния състезател на корта и съумя да извади съперника си от зоната му на комфорт " - проучва Надал.

Източник: GoTennis.Ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР