Едва ли има някой, който не е чувал за известния

...
Едва ли има някой, който не е чувал за известния
Коментари Харесай

3 рецепти от Джейми Оливър за новогодишната трапеза

Едва ли има някой, който не е чувал за известния британец Джейми Оливър. Той освен е надарен готвач, само че и труженик на идеята да научи децата да се хранят здравословно и с домашно приготвена храна. Самият той е татко на 5 деца и в кухнята му в никакъв случай не е скучно. Дали многодетното му семейство, дали натовареният работен график, или и двете са го научили, че времето е скъпо и не е нужно да стоим с часове в кухнята, с цел да приготвим нещо вкусно.

Рецептите му са постоянно с прелестен резултат, а приготвянето им не изисква нито акробатично готварско майсторство, нито качества отвън тези на елементарния човек. Предлагаме ви да приготвите 3 ястия по предписания на Джейми за новогодишната си софра: салата с див ориз, патица с хрупкава коричка и сос марсала, както и една чудесна гарнитура от задушено алено зеле с ябълка. Не се стряскайте, елементарно е!

Супер салата от див ориз и брюкселско зеле

Необходимите артикули:  300 г див ориз, 2 гл. червен лук, 2 с.л. червен винен оцет, 500 г брюкселско зеле, 8 репички, 1 лимон, 1 огромна връзка разнообразни пресни билки (мента, магданоз, босилек), 1 огромна шепа сушени боровинки или стафиди, екстра върджин зехтин.

Сварете дивия ориз съгласно инструкциите на пакета, по-късно го отцедете и оставете да изстине в огромна тава. Обелете лука, по-късно тънко го нарежете на полумесеци. Прехвърлете в купа и прибавете аления винен оцет. Разбъркайте и оставете настрани.

Нарежете на филийки брюкселското зеле и репичките, по-късно ги прехвърлете в купа и ги полейте с лимоновия сок. Поръсете с щипка морска сол, като деликатно разбъркате всичко с ръце.

Нарежете на ситно билките и ги изсипете в огромна купа за сервиране. Добавете зеленчуците, ориза и лука, както и алените боровинки (или стафидите). Поръсете с малко зехтин и подправете с още малко оцет или сол, в случай че е нужно, и сервирайте.



Вижте и идната рецепта...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР