Едва година след представянето му на пазара, третото поколение Mercedes-Benz

...
Едва година след представянето му на пазара, третото поколение Mercedes-Benz
Коментари Харесай

Кемперът на Mercedes-Benz - мобилен интелигентен дом

Едва година след представянето му на пазара, третото потомство Mercedes-Benz Sprinter се трансформира в същински триумф. Нарастващата известност на емблематичния бус с трилъчевата звезда измежду феновете на кемперите и производителите на надстройки е изключително осезаема на петдесет и осмия Караван салон в Дюселдорф, където сред 31 август и 8 септември ще бъдат изложени към 20 нови продукта.

Събитието е измежду водещите изложби за кемпери и каравани. Почти половината от нововъведенията са основани на тракшън-хед модела Sprinter, в това число B-Class MasterLine 880 на HYMER и шикозните c-line I 4.9 и e-line I 51 QB на Carthago. Моделите James Cook от Westfalia, LBX 365 на Bimobil и Concept Van 2019 на Vmax Construction ще покажат нещо особено. Те ще се трансфорат в първите коли, оборудвани с новаторския интерфейс модул за каросерии на Mercedes-Benz, наименуван Mercedes-Benz Advanced Control (или MBAC), който ги трансформира в свързани с мрежата домове на колела. MBAC предлага многообразие от благоприятни условия, вариращи от централния екран за равнището на водата до надзор на осветлението и отоплението посредством сензорен екран или апликация за смарт телефон.

"Ние непрекъснато надграждаме позициите си на пазара за кемпери. С третото потомство Sprinter направихме значима стъпка напред, което беше доказано и от огромния брой продуктови нововъведения, които се показаха на Караван салон 2019, " споделя Клаус Майер, началник на отдела за маркетинг и продажби на Mercedes-Benz Vans.

"Особено доста се гордеем с първите кемпери, оборудвани с Mercedes-Benz Advanced Control. Системата разрешава на пътуващите да се движат в мобилни "интелигентни домове, " т.е. пасажерите могат да управляват разнообразни съставни елементи от виталното пространство централизирано и по метод, който им обезпечава улеснение. Освен това, към този момент предлагаме и услугите Mercedes me connect, които хората познават от леките ни коли. По този метод свързаността става налична вътре и към кабината, което основава повсеместен и извърнат към бъдещето пакет. "

Като допълнение към разнообразната гама от нововъведения, основани на Sprinter, своя дебют на ревюто в Дюселдорф направиха и фейслифтовете за Mercedes-Benz Marco Polo и Marco Polo HORIZON. Специалните модели ArtVenture, които се оферират за цялото семейство Marco Polo са също изцяло ново предложение, чийто актуален образ ще добави свежи цветни линии към живота на бусовете.

В сегашната си версия, Sprinter не се предлага единствено в потвърдените конфигурации на закрит товарен бус и шаси, само че и във разновидността тракшън-хед, който дава на производителите на надстройки доста огромна степен на независимост при планирането на виталното пространство.

Конфигурациите на системите за задвижване на Sprinter са също толкоз разнородни колкото разновидностите за каросерии: автомобилът се предлага с предно и задно задвижване, както и със задвижване на всички колела. Гама от 4- и 6-цилиндрови дизелови мотори с 6-степенни механични трансмисии и автоматизирани трансмисии 9G-TRONIC или 7G-TRONIC PLUS подсигуряват приятна скорост на напредване. В допълнение към това многообразие от варианти, третото потомство Sprinter впечатлява и с някои функционалности, които са създадени особено за кемпер-сегмента, като да вземем за пример ергономично завършените, въртящи се седалки на водача и пасажера начело или електрическата паркинг спирачка, която дава невъзпрепятстван достъп до битовата зона от кабината. Освен това, колите са оборудвани с мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ръководена от сензорен екран с размери до 10.25 инча и богато многообразие от асистиращи системи, които до неотдавна бяха непокътнати единствено за леките коли на марката Mercedes-Benz.

Сред тях личат радарните системи Distance Assist DISTRONIC за поддържане на дистанцията, Active Brake Assist за подкрепяне при задействане на спирачките и Active Lane Keeping Assist, която оказва помощ на лидера да кара безвредно в лентата за придвижване.

Достъп до услугите me connect на Mercedes може да се получи посредством телефон или компютър от всяка точка – в случай че има връзка с интернет. Системата може да се оперира и от кабината на лидера благодарение на MBUX и сензорния екран или системата за гласови команди "Hey Mercedes, " която е изключително комфортна.

Атрактивен специфичен модел на новия Marco Polo в Дюселдорф - Фейслифтовете на Mercedes-Benz Marco Polo и Marco Polo HORIZON, динамичният, само че ефикасен четирицилиндров дизелов мотор OM 654, удобната автоматизирана трансмисия 9G-TRONIC и разширеният набор от системи за сигурност и подкрепяне на лидера, включително Active Brake Assist ще бъдат показани за първи път пред посетителите на Караван салон. Въпреки това, най-забележимите неща са новите детайли на дизайна на фамилиите компактни пътнически бусове и ваканционни коли, като новата предна част и новата палитра от бои и тапицерии.

Специалните модели ArtVenture, които направиха своя дебют в Дюселдорф, също слагат ударението върху дизайна. При специфичните модели фейслифтът дава по-осезаемо подстрекателство за цвят. Отварящият се нагоре покрив със своите морско зелени мембрани хваща окото. Като варианти се оферират разнообразни декори за страните на бусовете, които се съчетават с тях със своите морско зелени и матови акценти. Предният отвор в повдигащия се нагоре покрив е функционален детайл за всички фенове на свежия въздух. Серия от спомагателни специфични функционалности, към този момент познати от общоприетите модели, усилват комфорта и разрешават на пасажерите да се насладят изцяло на живота в кемпера.

Сред тях са улесняващата товаренето на багаж задна врата EASY PACK, която може да се отваря и затваря електрически и да стопира във всяка позиция, както и амбиентното осветяване по долния борд на кухненското съоръжение.

Специалните серии ArtVenture ще могат да се поръчват и за Marco Polo, и за Marco Polo HORIZON, както и за Marco Polo ACTIVITY от месец октомври 2019. Желаещите да почиват в компанията на Mercedes-Benz Sprinter могат да получат спомагателна информация във всички местоположения на оторизирания дилър за България Силвър Стар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР