Едва 4.035 млрд. EUR са приходите от туризъм в Гърция

...
Едва 4.035 млрд. EUR са приходите от туризъм в Гърция
Коментари Харесай

Съседите загубиха само от този сектор 14 млрд. EUR

Едва 4.035 милиарда EUR са приходите от туризъм в Гърция за интервала януари-октомври тази година. За съпоставяне за същия интервал на предходната сумата е била 17.56 милиарда EUR, сочат данните на Централния статистически институт на страната. За цялата 2019 година приходите в бранша са възлизали на 18.2 милиарда EUR. Имайки поради, че редица страни са под карантина, то надали въпросната сума от 4.035 милиарда EUR ще нарасне доста до края на настоящата година, написа гръцкото издание Ekathimerini.

Дефакто приходите от туризъм за първите 10 месеца на настоящата година са се съкратили със 77% по отношение на същия интервал на предходната, а броят на туристите - със 76.1. Според анализатори, спадът ще се усили откакто се оповестят данните за ноември и декември. През предходната година точно тези два месеца са били измежду най-печелившите в бранша.

Прогнозата на анализатори е, че първите месеци на новата година няма да се откроят с позитивни данни. Най-рано през юли може да се чака отчасти възобновяване на туристическия бранш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР