Еднополовите бракове като право ясно разделят света на две половини.

...
Еднополовите бракове като право ясно разделят света на две половини.
Коментари Харесай

Българите са сред най-скептичните в ЕС за еднополовите бракове

Еднополовите бракове като право ясно разделят света на две половини. Това демонстрира изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено след 59 716 души по света в интервала август-октомври 2022 година

45% от запитаните считат, че през идващия четвърт век еднополовите бракове ще бъдат прието право, до момента в който 44% не са съгласни. Останалите не могат да кажат.

" Галъп " прецизира, че изказванието не е тествано в Близкият изток, Северна Африка и Западна Азия, в това число Афганистан, Ирак, Израел, Йордания, Либия, Палестина, Сирия, Обединените арабски емирства и Йемен.

Регионите, съгласни с това изказване, са най-вече Северна Америка и Европейски Съюз, до момента в който тези, които са на противоположното мнение в най-голяма степен са Южна Азия и страните от Сахара, следвани от европейските страни отвън Европейски Съюз.

Възрастта не е измежду определящите характерности във връзка с настройките към еднополовите бракове. Доходите и образованието обаче са - видимо повече хора с по-високи приходи и по-високо образование очакват, че след 25 години бракът сред еднополови двойки ще се смята за право.

Очаквано най-определящи за мнението по този въпрос са религията, другият културен генезис и националните характеристики/традиции.

Тайланд, Испания, Словения, Ирландия и Франция са измежду първите страни, които се съгласяват с това изказване. На противоположната страна са страни като Армения, Индонезия и Индия и Сенегал.

У нас бракът сред хората от един и същи пол по-скоро не е измежду правата, които българите си показват за норма, през идващите няколко десетилетия.

36% от сънародниците ни считат, че еднополовите бракове ще бъдат приети за право, но 48% са скептични към тази догадка. 16% нямат позиция.

В това отношение българите са много по-скептични от останалите общества в Европейски Съюз, но пък и по-склонни да се съгласят с изказванието от доста от европейските страни, които не са в Съюза. Близки до нашите (но въпреки всичко по-благосклонни към хипотезата, че еднополовите бракове ще са приети за право скоро) са настройките на обществата в Полша, Румъния и Сърбия.

Българското общество обаче е по-скоро уверено, че еднаквото възнаграждение сред мъжете и дамите ще бъде постигнато - 64% считат, че това ще се случи в обозримо бъдеще. Скептици у нас във връзка с равното възнаграждение пък са 21%, до момента в който 15% не могат да преценяват. По този въпрос обществото ни е по-скоро измежду оптимистите в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР