Едномесечно предизвестие за напускане са подали лекарите и медицинските сестри

...
Едномесечно предизвестие за напускане са подали лекарите и медицинските сестри
Коментари Харесай

Колективна оставка подадоха лекарите от очната клиника във Варна

Едномесечно предупреждение за овакантяване са подали лекарите и медицинските сестри от Специализираната болница по очни заболявания във Варна . Лошото положение на постройката, която е рискова за пациентите и остарялата здравна инсталация са посочените от тях аргументи, оповестява Българска национална телевизия.

Те разясняват, че покривът тече , липсват условия за поддържане на нужната хигиена и обикновени условия за работа, а последният козметичен ремонт е юридически преди 10 години .

" В момента хората, които работят като координатори в лечебното заведение, като се изключи двама, са на процедура хора, които работят и в Катедрата по очни заболявания и зрителни науки и повода за това е, че всички останали към този момент работят или в частни центрове или някъде в чужбина ", изяснява проф. Христина Групчева, зам.-управител на болничното заведение.

" От 2016 до 2019 година аз съм написал 15 докладни. Отговорът е никакъв ", добавя доктор Руслан Тошев, шеф на болничното заведение.

Специализираната болница е общинска благосъстоятелност, лекарите оферират тя да бъде трансферирана към Медицинския университет във Варна.

" В момента извън външни сили се пробват да основават напрежение . Това са офанзиви против Очна болница от страна на университета от година и половина ", разяснява доктор Тошев.

Болницата работи по всички профилирани клинични пътеки . Ако Община Варна трансферира собствеността си, има заплаха пациентите да заплащат за лекуването на някои болести , изяснява той.
 Ананиев: С екипа ми намалихме задълженията на лечебните заведения с 27%
Ананиев: С екипа ми намалихме задълженията на лечебните заведения с 27%

Определят за техен приоритет, проблемите на всеки български гражданин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР