Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за социално подпомагане

...
Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за социално подпомагане
Коментари Харесай

Социални работници от цялата страна с предупредителен протест

Едночасова предупредителна стачка в структурите на Агенцията за обществено подкрепяне ще се следва през днешния ден от 10:00 до 11:00 часа . В нея ще се включат дирекциите „ Социално подкрепяне “ в цялата страна, осведомиха от КТ „ Подкрепа “-Варна.

Работещите в Агенцията ще отстояват настояванията си до дъно и при положение, че не бъдат чути, ще спрат работа и ще разгласят безсрочни протестни дейности . Исканията им са:

– 30% нарастване на разноските за заплати с приемането на бюджета за идната година;
– Осигуряване на средства за отбрана и промяна на зрението на служащите и чиновниците на АСП;
– Актуализация размера на средствата за представително работно облекло;
– Промяна на Класификатора на длъжностите в администрацията съдържаща превръщане на правните отношения на обществения служащ от трудови в служебни и минимално условие за просветителна степен при назначение – бакалавър.

По калкулации на Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “ е належащо да бъдат обезпечени средства в размер на 39,6 милиона лв. .

„ Именно подобен запас настояваме да бъде обезпечен в ЗДБРБ за 2024-а. Не по-малко значимо е след обезпечаването на нужните средства те да се разходват за повишаване на главната заплата на всички чиновници на АСП по координиран с и утвърден от синдикалните организации механизъм “, разясниха от КТ „ Подкрепа “-Варна пред „ БНР “. Те допълват:

„ В Агенцията за обществено подкрепяне работят над 4600 души, които всекидневно, ежечасно и ежеминутно извършват своето професионално, само че и чисто човешко предопределение – грижат се за нашите съграждани в потребност! Унизително е обществените служащи, чийто задължения нарастват непрекъснато през последните години, да получават хонорари, които са близки до минималната работна заплата! Настояваме за обективна оценка на техния труд. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР