Едно време пилето попадаше на масата директно от двора на

...
Едно време пилето попадаше на масата директно от двора на
Коментари Харесай

Ето как да почистите пилето от антибиотиците и хормоните

Едно време пилето попадаше на масата непосредствено от двора на баба. Днес, супермаркетите са цялостни с пилешко месо. И всички знаем, че производителите не постоянно се конкурират почтено между тях. 

Пълнят пилетата с хормони и антибиотици. А антибиотиците могат да бъдат в пилето за повече от една седмица.

Как да се застраховаме и да вземем някои защитни ограничения? Средствата, с които можете да почистите антибиотиците от пилето се намират в кухнята ви. 

Ето по какъв начин да се отървете от нездравословните отрови.

Метод първи

Ако приготвяте пиле от магазина, по-добре е да не употребявате бульона. В него няма нищо потребно. В процеса на готвене всички отрови се измиват от месото и попадат непосредствено в бульона. За пилешка чорба използвайте домашно пиле.

Метод втори

Ако решите да приготвите печено пиле, изчистете вътрешните му органи. Защото там се натрупват токсините. Също по този начин, целесъобразно е да отстраните кожата.

Метод трети

Накиснете пилето в разтвор. За задачата ви е нужен 1 литър чиста вода и няколко супени лъжици сол. Също по този начин, към разтвора е добре да добавите сок от 1/4 лимон. Оставете пилето в разтвора в продължение на 2 часа. Излейте разтвора. Направете нов и накиснете пилето още веднъж за час или два. 

Може да накисвате месото и в минерална вода. Така че, освен ще го почистите от нездравословните отрови, само че и ще стане по-меко.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР