Едно от събитията, които очакваме с най-голямо нетърпение през тази

...
Едно от събитията, които очакваме с най-голямо нетърпение през тази
Коментари Харесай

Върджин Галактик убедени, че първият пилотиран космически полет ще е тази година, въпреки проблемите

Едно от събитията, които чакаме с най-голямо неспокойствие през тази година, е настъпването на комерсиалната космонавтика – а точно моментът, в който всеки един човек ще има опция да лети в космоса за няколко минути против възнаграждение от $250 000 $.

От частната компания Върджин Галактик не престават да настояват, че огромното събитие към този момент е на прага ни и че първият галактически полет на “СпейсШипТу ” ще бъде реалност още през тази година. Въпреки това подозрения още веднъж започнаха да излизат в общественото пространство, откакто нови проблеми доведоха до следващите отлагания. По време на годишните инспекции на самолета “УайтКингТу ”, който е самолет-носител на галактическия транспортен съд “СпейсШипТу ” и виновен за издигането му до избрана височина в атмосферата, бяха открити “дефекти ”, или по-точно “адхезивни нарушавания ” заради ненужно количество лепило, приложено там, където секции от крилата са свързани дружно.

 SpaceShipTwo

Космическият транспортен съд “СпейсШипТу ” възпламенява моторите си по време на третия независим астмосферен полет на 10 януари 2014 година. Credit: Virgin Galactic

Поради тази причина след втория тестов атмосферен полет през януари т.г. към момента не е имало различен подобен. Счита се, че полетите на самолета-носител едвам през юни, което ще отсрочи идващият независим полет на “СпейсШипТу ” най-малко до края на юни.

Според публикация в Таймс има и още един стеснителен миг към цялото начинание. Според копие на контракта сред компанията и клиента, до който се е докопал вестникът, компанията подсигурява постигане на височина единствено 80 километра над земята. Това е под 100-километровата линия на Карман, която отбелязва формалната граница сред земната атмосфера и галактическото пространство. Въпреки това 80-километровата граница е приета както от НАСА, по този начин и от Военновъздушните сили на Съединени американски щати и всеки човек, който я доближи, получава прословутата крилата значка, която признава статуса му на астронавт.

Преди няколко дни сър Ричард Брансън, създател на Върджин Галактик, оповести решително, че ще лети в космоса още през тази година.

Въпреки това от компанията оповестяват, че ще подходят деликатно. Космическите полети не са смешка работа, грешките не се простят. Изпълнителният шеф Джордж Уайтсайдс оповестява: “Имаме огромна опция да закараме Ричард в космоса тази година, само че няма да избързваме ”.

Но признава, че компанията към този момент закъснява, което е отвън всевъзможен спор.

Инфо: NewSpace Journal

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР