Едно от основните правила на диетите най-често е свързано с

...
Едно от основните правила на диетите най-често е свързано с
Коментари Харесай

Най-полезните въглехидратни храни за отслабване

Едно от главните правила на диетите най-често е обвързвано с врага въглехидрати.

Някои храни, богати на въглехидрати, обаче в действителност са доста потребни за нашия хранителен режим и спомагат за отслабването, написа уеб сайтът Една.бг.

Вижте кои са те, както и с какво тъкмо са потребни за фигурата ни:

Пълнозърнести ръжени сухари – отлично решение за намаляване, в случай че желаете да държите апетита си под надзор. Те имат високо наличие на фибри, ниско на натрий и не съдържат никакви мазнини. С ръжените произведения можете сполучливо да контролирате и равнищата на кръвната захар.

Ечемикът предизвиква възприятието на задоволеност от страна на тялото. Вареният ечемик ускорява метаболизма и обмяната на веществата, може да се добави в супи и салати, а стрит на прахуляк - той е подобаващ за примес за здравословни палачинки.
Снимка: shutterstock  Най-полезните въглехидратни храни за намаляване
Печеният нахут , с изключение на с въглехидрати, е зареден и с огромна доза протеини. Доказано е, че хората, които употребяват постоянно нахут, преяждат доста по-рядко. Това важи и в случай че в менюто ви са включени още боб, фасул и леща.

Пълнозърнестите закуски естествено имат ниско наличие на мазнини и високо – на фибри. Изследвания потвърждават, че хората, които постоянно ги употребяват имат по-малко мастна тъкан. Това ги прави превъзходен избор при съблюдаване на хранителен режим.

Овесената каша , изключително запарена с топла вода, е съвършеният метод да закусвате, в случай че спазвате специфичен хранителен режим за съкращаване на тежестта.
Снимка: shutterstock  Най-полезните въглехидратни храни за намаляване
Думичката, с която би трябвало да запомните киноа та е " двойно ". Защото тя съдържа всички потребни и съдържащи се в зърнените култури съставки, само че в двойни дози. Тя поддържа салдото в процесите, които протичат в организма и е чудесна за диетичен режим, защото създава по-ниски равнища на мастните киселини.

Пуканките са обичана храна на мнозина от нас, само че най-хубавата вест е, че те са натурален антиоксидант и съдържат доста малко калории. Те по едно и също време задоволяват глада и също по този начин са превъзходен сурогат на всички нездравословни снаксове.
Снимка: shutterstock  Най-полезните въглехидратни храни за намаляване
В килера ви постоянно би трябвало да има място за тези оранжеви кореноплодни зеленчуци – сладките картоф и. Те предизвикват ускоряването на метаболизма, съдържат към 27 грама въглехидрати и засищат желанието освен за храна, само че и особено за сладки (захарни) произведения. Освен това нямат мазнини и имат по-малко калории от белите картофи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР