Едно от най-важните неща в човешкия живот е грижата за

...
Едно от най-важните неща в човешкия живот е грижата за
Коментари Харесай

Тези 6 грешки рушат семейните отношения

Едно от най-важните неща в човешкия живот е грижата за фамилните връзки, защото фамилията нормално е главният източник на обич, схващане, приемане и поддръжка.

За страдание, има доста фамилии, чиито връзки се провалят пагубно. Това може да унищожи фамилната връзка и да накара всички да се усещат неловко.

Никога не би трябвало да забравяме, че нашите родители и братя и сестри са единствените, които ще бъдат постоянно до нас, каквото и да се случи. Ето за какво е толкоз значимо да заздравите тези специфични фамилни връзки, в случай че има пробойни в тях.

За да разберете повода, първото нещо, което би трябвало да извършите, е да намерите корена на казуса. Тогава ще може да търсите вероятни решения.

Кои са 6-те неточности, които могат да разрушат фамилните връзки, преди даже да го осъзнаете?

1. Обидите и рецензиите
Думите имат мощ и могат да причинят доста вреди и да бележат хората за цялостен живот. Вашето семейство би трябвало да бъде вашият източник на поддръжка и поощрение, заради което отрицателните мнения са толкоз нездравословни в фамилните връзки. Много пъти в разгара на спор може да кажете нещо безогледно, което нормално може да бъде подценено, тъй като е казано вследствие на интензивността на обстановката. Проблемът е, че това може да остави отворени рани в връзките сред членовете на фамилията. По-добре е да се придържате към остарялата сентенция: „ Голям залък хапни, огромна дума не казвай “. Ако имате какво да кажете, по-добре е да говорите умерено, с цел да бъдете градивни, вместо да атакувате другите.

2. Клюки
Клюките могат да бъдат в действителност нездравословни. Това може да кара индивида, за който сте измислили и разпространявали неща, да загуби доверие във вас. Освен това, това може да накара другите членове на фамилията да изберат страна, която да поддържат. Това води единствено до по-нататъшно разделяне в фамилията. Затова умерено говорете за проблемите, които предизвикват напрежението, аргументите зад тях и вероятните решения за помиряване. Ако извършите това добре, ще укрепите връзката сред вас.

3. Липса на присъединяване
Участието на всички е от значително значение за единството на самото семейство. Важно е да се уверите, че включвате всеки член на фамилията във вземането на решения, даже когато знаете, че може да не са съгласни с дадена тематика. По този метод те ще се усещат в действителност част от фамилията. Когато член на фамилията е зарязан, това може да докара до това индивидът да таи в сърцето си възприятие за непълноценност и възмущение. Например, в случай че планирате пътешестване, излет, или каквато и да е активност и поканите всички от фамилията си, от тях зависи да решат дали ще вземат участие или не.

4. Измамата и лъжите
Измамата във всяка връзка е разрушителна. Понякога може да отнеме години и даже генерации, с цел да бъде разобличена една неистина. Помнете, че истината постоянно става ясно. Ако не може да бъдеш почтен със фамилията си, тогава с кого можеш? Лъжата на фамилията или даже криенето на дребни неща оказва въздействие върху взаимоотношенията. Това е по този начин, тъй като доверието е било нарушено.

5. Нетърпимост към разликите
Докато растете, живеете по разпоредбите на родителите си. И вие, и вашите братя и сестри получавате идентична дисциплинираност и упътвания. Това обаче не значи, че сте точни копия един на различен. Да живееш под един покрив не значи, че би трябвало да споделяш едни и същи отзиви, политически възгледи или даже религиозни вярвания. Всеки би трябвало да може да одобри мненията, усетите и желанията на другите членове на фамилията. Ако непрекъснато се оказвате в борби или спорове с другите и техните разлики, в последна сметка ще разрушите връзките сред вас и вашето семейство. Приемането на хората такива, каквито са, такива, каквито са, е една от многото форми на обич.

6. Да не прощаваш или да искаш да ти бъде простено
Искрените извинения са мощно лепило в фамилните връзки. Никой не е съвършен и даже най-хубавите фамилии имат разногласия. Простите думи като „ Толкова скърбя за… “ могат да основат мощни фамилни връзки. Съобщението, което изпращате, когато се извинявате, е, че се грижите за другия човек и не желаете да има неприятни усеща сред вас двамата. Важно е да запомните, че членовете на фамилията се нуждаят един от различен. Освен това злопаметността не прави нищо повече от това да предизвиква повече вреди. Поради тази причина е значимо да се научите да простите и да молите за амнистия, с цел да укрепите фамилните връзки.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР