Едно от най-трудните неща е човек да се храни балансирано

...
Едно от най-трудните неща е човек да се храни балансирано
Коментари Харесай

Лесни идеи за здравословно хапване в офиса

Едно от най-трудните неща е човек да се храни уравновесено в офиса. Работата е доста, вниманието към храната е малко. Ето какво ни предлага нашият гост-автор Страхил Иванов от " ".

Напоследък имаме много натоварено всекидневие, постоянно работата се оказва прекалено много, а времето за обяд – прекомерно малко. Пропускането на хранене не е добър вид, а и работата на празен корем прави работния ден като че ли още по-дълъг...

Но по какъв начин да запазиш надзор върху фигурата си и да хапнеш по време на работа, без да прибягваш до бързи закуски, солети и кроасани?

Тайната е в планирането – отдели си половин час вечерта и приготви яденето за идващия ден, с цел да е готово, когато имаш потребност от него.

Ето няколко здравословни хрумвания за това!

1. Малки кюфтенца с киноа

Киноата е известна като суперхрана и съществува в три съществени типа – бяла, черна и алена. Можеш да я намериш и като зърно, и като флейк, и като брашно. Вкусна е, а е и потребна – оказва помощ при, предотвратява остеопорозата, пази сърцето и кожата ти, форсира метаболизма ти, оказва помощ при анемия… Общо взето – удължава продължителността и качеството на живота. Затова и постоянно и се обръщат към нея като към „ суперхрана “.

А под формата на „ кюфтенца “ елементарно можеш да я сложиш в кутийка или пликче и да я вмъкнеш в обедното си меню. Ето по какъв начин:

Свари ¾ чаша киноа и я остави да изстине. В това време смеси в купа 2 яйца, 1 купичка настъргани тиквички, 1 ч. сирене, ½ ч. шунка на кубчета, ¼ ч. магданоз, 2 с.л. пармезан, 2 бр. раздробен зелен лук, сол и пипер на усет.  След като смесиш съставките, добави киноата. Сместа можеш да изсипеш в тавичка за мъфини с дребни формички, с цел да се получат „ кюфтенца “. Ако нямаш формички, можеш да ги направиш на ръка. Покрий кюфтенцата с два разрушени белтъка и ги изпечи в мощно загрята фурна за 15 – 20 мин.

    2. Бърза закуска с овесени ядки

Овесените ядки са невероятна питателна закуска с добре уравновесен хранителен състав. Те са добър източник на въглехидрати и, в това число и на мощния бета глюкан. Богати са и на, калций, фосфор, цинк, фолиева киселина, B1, B5, B6, B3.

Благодарение на фибрите са и много засищащи, тъй че не ти трябват доста, с цел да се заредиш с сила. Не забравяй, че фибрите са значими и за естествената работа на стомаха. Ниският им банкет води до. 

80 г овесени ядки в 200 г кисело мляко и с 30 – 40 г плодове за усет са чудесна концепция за лесна закуска, която можеш да направиш непосредствено в малко бурканче и да хапнеш небрежно, когато пристигна време за това.

     И още ...   
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР