Едно от най-неприятните елементи при паник атаките е, че те

...
Едно от най-неприятните елементи при паник атаките е, че те
Коментари Харесай

Пристъпите на паника могат да бъдат предвидени чрез следене на настроението и на Туитър

Едно от най-неприятните детайли при паник офанзивите е, че те постоянно се появяват ненадейно, което кара хората, които ги изпитват, да се усещат отвън надзор. Ново изследване – което занапред ще бъде рецензирано – акцентира по какъв начин хората могат да наблюдават настроенията си, с цел да разпознават ретроспективно факторите, които задействат офанзиви, и по какъв начин евентуално такива фактори в по-широкия свят могат да бъдат следени благодарение на мониторинг на обществените медии.

Екип от откриватели, управителен от доктор Елън У. Макгинис от университета във Върмонт, желае да изследва факторите, свързани с появяването на паник офанзиви. Те употребяват създадено от тях приложение за смарт телефон, наречено PanicMechanic, което преди този момент е било тествано в пилотно изследване. Потребителите му могат да го задействат, когато стартират да изпитват паник офанзива, и то ще събере данни за сърдечния им темп и ще запише всевъзможни тригъри за тревога, които те записват в него, и ще ги преведе (поне ще се опита) през паник офанзивата с окуражаващи известия.

„ В нашето последно изследване научихме от участниците, че макар че потреблението на приложението ни PanicMechanic се прави оценка като потребно при ръководството на признаците им, те също са имали компликации да се сетят да го отворят, когато стартират да получават офанзива “, споделят Елън Макгинис и съавторите Д-р Райън Макгинис и доктор Крис Данфорт. Тази противоположна връзка стои зад новото изследване, оповестено неотдавна като предпечат.

Екипът набира възрастни от Съединени американски щати, които постоянно изпитват паник офанзиви, общо 87, които по-късно са помолени да дават своите данни, събрани от часовника на Apple (който следи и събира биометрична информация), и да попълнят анкета всеки ден в продължение на месец, както и да употребяват приложението PanicMechanic, когато имат офанзива.

„ Тъй като задачата ни беше да идентифицираме за какво се задействат пристъпите на суматоха, трябваше да проследим къде и по кое време хората ги изпитват в всекидневието си “, изяснява Макгинис. „ Така че всеки ден в продължение на месец знаем дали са имали припадък и в случай че да, какво държание са проявявали в този миг (като пиянство на кофеин, извършения или спор). “

Но освен самостоятелните фактори могат да причинят паническа офанзива. Хората също са неизбежно повлияни и от света към тях – и екипът създава талантлив метод да вземе поради и тях.

„ Хедонометърът е доста готин инструмент, който някои от нашите сътрудници (д-р Крис Данфорт и Питър Додс) създадоха за оценка на публичните настроения, като правят оценка смисъла на думите, които хората употребяват в Туитър през този ден “, споделя Макгинис. „ Включихме тези данни в нашето изследване, с цел да предоставим мярка за това, което се случва в света и по какъв начин тези събития въздействат на хората. “

Резултатите демонстрират, че 95% от участниците са съумели ретроспективно да разпознават тригъра за паник офанзива, когато са запитани. Често срещаните такива фактори са физическото им здраве, както и спорове със фамилията и приятелите. Интересното е, че това не са тригъри, които нормално се свързват с паник офанзиви съгласно обичайните диагностични критерии.

Както изяснява Макгинис: „ Това е в сходство с нашите предходни проучвания, само че доста друго от досегашните критерии за паническите офанзиви (в Диагностичения и статистически справочник за психологични разстройства), което допуска, че офанзивите са свързани най-много с физическата среда или показване (вероятно тъй като пристъпите на суматоха са били изследвани по отношение на паническо разстройство и агорафобия). “

Според откривателите над 28% от възрастните в Съединени американски щати оповестяват, че са имали паник офанзива най-малко един път. Макгинис и екипът желаят да разработят принадлежности за възстановяване на качеството на живот на хората, които страдат от такива офанзиви, които нормално са непредсказуеми и постоянно тревожни признаци: „ Като идентифицираме задействащите фактори, ние се надяваме, че това проучване може да даде опция на хората, като им разреши да плануват офанзивите и да се ангажират със тактики, с които да ги предотвратят. “

Екипът към този момент е употребявал противоположната връзка от първичното пилотно изследване, с цел да направи усъвършенствания в приложението PanicMechanic, което към този момент е налично за гратис евакуиране. Надяваме се, че скоро може да бъде допустимо провеждането на по-всеобхватно рандомизирано следено изследване.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР