Едно от най-големите количества недекларирани цигари за последните години е

...
Едно от най-големите количества недекларирани цигари за последните години е
Коментари Харесай

Контрабандни цигари за 5 млн. лв. от Грузия за Унгария са хванати на порт Бургас

Едно от най-големите количества недекларирани цигари за последните години е арестувано на 28 март на митнически пункт Пристанище Бургас, оповестиха от окръжната прокуратура в града във вторник.13 млн. къса за към 5 млн. лв. са били укрити в ремарке, което е пристигнало в страната от Грузия с ферибот.

35 ремаркета с домашен хартиени ролки са пътували за Унгария и са прекосявали директно през България. Цигарите, над 650 000 кутии, са били укрити в едно от тях, то е било селектирано за инспекция, изясни Тихомир Каменов, зам.-директор на Главна дирекция " Митническо следствие и разузнаване " в Агенция " Митници ".

" Рентгеновата инспекция открива места с друга компактност, по отношение на което е отклонено за физическа инспекция. При нея се открива " запушалка ". Декларираната стока - хартиени ролки, се намира в най-задната част и покрива дребна част от товарното помещение. Цялата останала част е заета от цигари ", изясни той.

Цигарите са от две търговски марки, непознати на българския пазар. Според Каменов не са предопределени за българския пазар, а най-вероятно за европейския.

На този стадий не можем да приказваме за контрабанден канал, добави той и посочи, че това е най-голямото количество арестувани недекларирани цигари от началото на годината на граница на България, най-голямото количество цигари на ферибот в Бургас и едно от най-големите през последните години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР