Едно от действията, които предприемаме заедно с Министерство на здравеопазването,

...
Едно от действията, които предприемаме заедно с Министерство на здравеопазването,
Коментари Харесай

Трябва да имаме подготвени пилоти за медицинските хеликоптери

Едно от дейностите, които подхващаме дружно с Министерство на здравеопазването, е да изследваме материята и да решим стъпките, които ще предприемем за животоспасяване по въздух. Това съобщи министърът на превоза Николай Събев в Народното събрание.

След като изследвахме опциите би трябвало да създадем промени в Закона за гражданското въздухоплаване.

Предложихме на Министерски съвет основаване на авиационен оператор, който да има характерна функционалност.

Планираме основаването на Координационен щаб, дружно с на Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и Министерство на превоза, който в най-кратки периоди да излезе с предложение за конструкция, функционалност, финансиране, ръководство. Надяваме се това да стане до 3-4 седмици. След което да бъде обещано на Министерски съвет за гласоподаване, посочи Събев.

Пилотите би трябвало да имат избрани условия и да преминат в несъмнено образование. Много е значимо да сътворяваме изискванията, с цел да знаем по какъв начин ще бъдат ръководени хеликоптерите и кой ще ги ръководи. За да може при идването им да имаме подготвена конструкция.

Транспортният министър разяснява, че от 16 декември до през днешния ден се водят срещи с неправителствени организации в региона на превоза. По думите му към този момент са извършени срещи с автобусните превозвачи, обединяването на таксиметровите водачи.

" Започнахме подготовка да изнасяме тематики от техен интерес, с цел да вземем решения в тяхна изгода. Искаме открит разговор. Не е календарен, а тематичен. По този метод ще бъдем ефикасни. Например споделеното пътешестване. Всеки заинтригуван може да вземе присъединяване в полемиката ", добави Събев.

Събев посочи, че се предвижда покупки на преносим състав и техника в жп превоза. 

100 млн. лева са планувани в проектобюджета за 2022 година за развиване на жп превоза през тази година, заяви министър Николай Събев на съвещание на парламентарната транспортна комисия.

Още от месец май тази година следва да се усъвършенства времето за пътешестване с трен от София до Варна и от София до Бургас, разясни министърът.  " Обещавам софиянци ще пътуват по-бързо до Варна и Бургас с трен ", добави министърът. 

" Това, което ние имаме намерение да създадем - да върнем хората да употребяват жп превоза. Първото и главното нещо е: хигиена, хигиена, хигиена. Второто и главно нещо, по което ние ще работим, това е спазването на разписанията от всеки един, без изключение, плюс увеличение на скоростта в границите на рационалната допустима скорост ", уточни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР