Едно изследване в Япония установява, че яденето на домати и

...
Едно изследване в Япония установява, че яденето на домати и
Коментари Харесай

Полезни качества на доматите, за които трябва да знаете

Едно проучване в Япония открива, че яденето на домати и производни от тях артикули два до шест пъти седмично понижава риска от меланхолия с 46% спрямо потреблението им по-рядко от един път на седмица. Ежедневната консумация на домати пък понижава риска с 52% – резултат, който не е открит при други плодове и зеленчуци.

Когато ядете доматите дружно с източници на потребни мазнини като авокадо или зехтин, организмът всмуква от 2 до 15 пъти повече от картеноидните фитохимикали, открива проучване на Щатския Университет в Охайо.

А средиземноморската диета се счита за един от най-полезните хранителни режими, поради ниските равнища на сърдечни болести и рак измежду хората, които следват този метод на хранене. Почти няма ядене, което да не съдържа домати или доматен сос, и наложително в компанията на зехтин, който усъвършенства потребните им свойства.

Ципите на доматите имат най-високо наличие на картеноиди и съвсем всички флавоноли, тъй че за оптимални изгоди, не ги белете.

Сърдечните болести са една от водещите аргументи за смъртност в международен мащаб, а от ден на ден проучвания удостоверяват, че високите равнища на ликопен и бета каротен могат да са основни в намаляването на равнищата на LDL холестерола, намаляването на риска от кръвни съсиреци и възпалителни процеси.

Доматите могат да съставляват значима част от диетата на диабетно болните точно поради способността им да управляват равнището на кръвната захар. Те съдържат доста малко въглехидрати, само че са доста добър източник на хром, който оказва помощ за контролиране на кръвната захар.

Изследванията демонстрират, че противовъзпалителният сътрудник, които се съдържа в кожата на домата има доста мощни противовъзпалителни свойства и е доста потребен при битка с разнообразни възпаления.



Съдържат витамин К и калций, както и антиоксиданта ликопен, които са потвърдили своята успеваемост в повишението на костната компактност.

Освен това ликопенът, които се съдържа в доматите, усъвършенства способността на кожата да се защищава от нездравословните ултравиолетовите лъчи.

Витамин А, флавоноидните витамини В комплекс, тиамин, фолиева киселина, ниацин и други в доматите оказват помощ в лекуването на кожата и на очни болести.

Доматеният сок укрепва косата

Доматите съдържат витамини и минерали, които могат да подобрят външния тип на косата. Можете да приложите доматен сок върху косата, с цел да върнете живота в нея и по този метод ще премахнете и пърхота.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР