Едни по-различни банички, които ще намерят своите верни почитатели и

...
Едни по-различни банички, които ще намерят своите верни почитатели и
Коментари Харесай

Банички с кисело зеле и картофи

Едни по-различни банички, които ще намерят своите правилни фенове и тук при нас

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет
● кисело зеле - 300 г
● картофи - 400 г
● олио

Начин на подготвяне

Сваряваме картофите. Намачкваме ги в купа и прибавяме вода, с цел да се получи каша с гъстотата на картофено пюре. Киселото зеле нарязваме на доста ситно и го запържваме в тенджерка за няколко минути. После прибавяме водичка и оставяме по този начин да поври най-малко 30-40 минути, с цел да омекне.

Добавяме зелето още топло при картофите и хубаво разбъркваме сместа.

Взимаме корите за баница и разделяме на половина няколко листа. Обилно намазваме всеки лист с олио, слагаме от плънката към 1-2 лъжици (зависи кой по какъв начин обича - да е по-хрупкаво, 1 лъжица, а в случай че желаете да бъде по-сочно, 2-3 лъжици).

Завиваме или като триъгълник, или като правоъгълник, и двата разновидността са удачни. При триъгълника баничките стават по-хрупкави, а при правоъгълника - по-меки.

Печем в авансово загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Много бързо са подготвени - за 10-15 минути, само че най- добре да се наблюдават. Като заловен тен от едната страна, ги обръщам за още 5 минути от другата и ги изваждам.

Топлите банички поставям в тенджера с похлупак, с цел да се задушат и да са по-меки. Вкусни са както топли, по този начин и студени!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР