. Едни от най-хубавите моменти в космонавтиката настъпват когато построен от

...
.
Едни от най-хубавите моменти в космонавтиката настъпват когато построен от
Коментари Харесай

Роботизираната мисия Хаябуса 2 за пръв път различи формата на астероида Рюгу!

.

Едни от най-хубавите моменти в космонавтиката настъпват когато издигнат от индивида уред за пръв път приближава небесно тяло, което в никакъв случай в историята на човечеството не е било изучавано. Такова тяло е метеоритът Рюгу. Автоматичната междупланетна станция на Япония “Хаябуса 2 ” ще дойде в орбита към него през идващите няколко дни.

За огромна наслада на галактическите запалянковци екипът на задачата реши да разгласява навреме фотосите от “Хаябуса 2 ” и по този начин ние имаме опцията да следим напредъка на експедицията съвсем в действително време. 

Горното видео съставлява компилация на 52 изображения, всички от които бяха снимани на 14-ти юни. Към момента на снимането дистанцията сред “Хаябуса ” и Рюгу възлизаше на сред 650 и 700 километра. Общо целият диаметър на метеорита се побира в границите на 12-13 пиксела. Екипът е приложил известна графична обработка, с цел да може повърхността да наподобява гладка.

И това е единствено началото! С приближаването на “Хаябуса 2 ” от ден на ден и повече към Рюгу фотосите ще стават все по-добри и по-детайлни. 

Инфо: JAXA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР