Една вкусна храна се оказва свързана с подобряване на изпълнението

...
Една вкусна храна се оказва свързана с подобряване на изпълнението
Коментари Харесай

За да мислите по-бързо и да помните повече, яжте редовно една „вредна“ храна

Една вкусна храна се оказва обвързвана с възстановяване на осъществяването на редица когнитивни задания. Хората, които ядат шоколад най-малко един път седмично се оправят по-добре с голям брой задания, които изискват умствено изпитание.

Изследването наблюдава интервал от 30 години е и едно то първите, които свързват постоянната консумация на шоколад в дълготраен проект с по-доброто показване в голям брой когнитивни задания.

Шоколадовите и какаовите флавоноли са свързани с усъвършенствания в редица здравословни положения още от антични времена и имат потвърдено благотворно влияние върху сърдечно-съдовата система, само че по-малко е известно за резултатите върху неврокогницията и държанието. - споделя доктор Джордж Крайтън, един от водещите създатели на проучването.

Изследването обгръща над 1000 участници, следени в интервал от 30 години.

Учените са открили, че постоянните потребители на шоколад се оправят по-добре на тестванията за работна памет, мислене и внимание.

„ Предишни проучвания са разглеждали най-много острите резултати от увеличението на потреблението върху познавателните качества (т.е. представянето при осъществяване на задачи) неотложно след потреблението на шоколадов блок или напитка. - разяснява Крайтън.

Нашето проучване се концентрира върху постоянните потребители. “

 

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР